kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feldkamp'dan "Gidecek" iddialarına yalanlama

Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, görevinden ayrılacağı şeklinde basına yansıyan haberlere büyük tepki gösterdi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli çalıştırıcı, son dönemde hakkında çıkan yazıların kendisini bu toplantıya iyi hazırladığını belirterek, ''Önümüzdeki dönemde, temenni etmiyorum ama, bir maç kaybettiğimizde yazılacakları merak ediyorum. Almanya'da teknik adamlar için sürekli eğitim ve yenileme seminerleri verilir. Artık bunlara katılmamaya karar verdim, çünkü bana eğitim verecek kişileri basının arasında görüyorum. Sınıfta kaldığım konusunda bir yazı vardı. Evet kaldım, ama benim sınıfım teknik adamların bulunduğu en üst sınıf'' dedi.

Milli takım maçlarının bulunduğu haftada kendilerinin de hafta sonu yapacakları maçın hazırlıklarını sürdürmeleri gerekirken, başka şeylerle uğraşmak zorunda kaldıklarını anlatan Feldkamp,

''Birincisi, bilmenizi istiyorum, hiç bavulum yok. Bavulumla değil, spor çantayla geldim. Toplanacak bavulum olmadığın bilin. İkincisi de herkes zirvede bırakmak ister. Ben de zirvedeyim şu an. Takımım lider. Ama henüz hiçbir şeye ulaşmadık. Bu takımla ulaşmak istediğim o kadar çok hedefim var ki, bırakmak için hiçbir neden yok'' diye konuştu.

Feldkamp, şimdiye kadar basın mensuplarıyla iyi bir ilişki kurduğunu düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Ama son dönemdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak bu ilişkiyi yeniden gözden geçirmek zorun kalabilirim. Aranızda gerçekten sportmence, açık ve dürüstçe burada yapılan çalışmaları yansıtan
arkadaşlar da var. Bu gözden geçirme olayı onlarla ilgili değil. Eğer özel yaşamıma girecek, oraya saldıracak birisi olursa, önümüzdeki günlerde tamamen benim buradaki çalışmalarımda yer alamayacak ve
dışlanacaktır.''

KAZANCIM AZ GÖSTERİLMİŞ

Alman çalıştırıcı. gazetelerde Galatasaray'dan aldığı parayla ilgili yer alan bilgilerin yanlış olduğunu dile getirerek, ''Kazancımı oldukça aşağı indirmişsiniz. Bundan dolayı da memnun oluyorum. Futbolun tamamen
dışında olması gereken bir konu bu. Söylenenler ve yazılanlar benim gülünç bulduğum seviyede. Gazetelerde yazan miktara çalışacak olsaydım, uçaktan inmezdim'' şeklinde konuştu.

Bursaspor deplasmanından dönüşte gece yarısı odasına ulaştığını ve kısa bir süre sonra Almanya'dan bir arkadaşının kendisini telefonla arayarak,

''Bir şey mi var? Bir Türk televizyonunda geri döneceğin iddia ediliyor'' dediğini aktaran Karl Heinz Feldkamp, ''Bu açıklamaların olmamasını özellikle rica ediyorum. Yönetim kurulumuzun da bunu söyleyenlere karşı ortaya koyduğu bir tavır var, tesislere alınmamaları gibi. Bu benim bir kararım değil ama yönetim kurulumuzun bana destek olmak için yaptığı bir uygulama. Hepimizin saygı duyması gerekir'' dedi.

Basın mensuplarıyla bilikte daha verimli çalışabileceklerine de değinen Feldkamp, ''İstediğiniz futbolcular olursa onlara soru sorabileceğiniz toplantılar yapabiliriz. Ümit, Hasan ve Hakan ile ilgili tartışmalar var. Ümit'e, 'Hakan'la oynayabilir misin' diye sorabilirsiniz veya Hakan'a tam tersi şekilde'' ifadelerini kullandı.

ARDA'NIN GECE KULÜBÜ KAÇAMAĞI

Feldkamp, Bursaspor maçı öncesi Arda'nın bir gece kulübünde geç saatlere kadar kaldığı şeklindeki haberlerin sorulması üzerine, bu konuyu değerlendirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Kendisi şu anda milli takımda. Fatih Terim'in de bulunduğu bir ortamda bu konu konuşuldu. Biz de soruşturuyoruz. Arda, milli takımdan döndüğünde bu konu gündemimizde olacak. Burada değişik görüşler var. Arda'nın bir özel yaşamı var ve istediğini yapabilir. Ama diğer taraftan her kulübün de yaptığı anlaşmaları var. Bunun gereği oyuncuların yapması gereken şeyler konusunda kulüp yönlendirici olabilir. Bizim futbolcularımızla yapığımız mukavelelerde Bursaspor maçı öncesi nasıl yaşamaları gerektiği net bir şekilde bildiriliyor ve uyulmak zorunda.''

HASAN'LA SORUNUM YOK

Alman teknik adam, Bursaspor maçında kadroya alınmayan Hasan Şaş'la ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ''Hasan'la benim aramda bir sorun yok. Hasan'ı neredeyse bugün buraya da getirecektim. Kendisi, 'Benimle ilgili yazılan çok şey var ve bunlar doğru değil. Benim açımdan bir sorun yok' diyerek benim moralimi düzeltti. Bursa'daki kadromuzu biliyorsunuz. Çok orta saha oyuncumuz var. Bir kişiyi kadronun dışında tutmak zorundaydım. Hasan da Slaven Koprivnica maçında kötü oynadığı için oyundan alınmadı. Sarı kartı vardı, 10 kişi kalmama düşüncesiyle oyundan aldım'' dedi.

Yeni transferlerden gurbetçi oyuncu Barış için, ''Genç bir oyuncu. Büyük bir takıma geldi. Üzerindeki baskı çoğalabilir. Son dönemde eksiklerini gördüm'' diyen Feldkamp, Kayserispor'da kiralık geçirdiği sezonun ardından yeniden takıma dönen Uğur Uçar'ın ise önemli bir gelişme gösterdiğini dile getirdi.

Defansta Song ile Servet arasındaki uyumdan memnun olduğunu söyleyen Alman çalıştırıcı, takımda genç futbolcuların çokluğuna da dikkat çekerek, ''Çaykur Rizespor maçında kulübeye baktım. O kadar gençtiler ki, kendimi PAF takımının hocası gibi hissettim. Bu tür gençlerin üzerinde durmamız konuşmaya değer'' şeklinde konuştu.

HENÜZ OYUNDAN MEMNUN DEĞİLİM

Feldkamp, Galatasaray takımının UEFA Kupası ve Turkcell Süper Lig'de geride bıraktığı 3 karşılaşmayla ilgili, sergilenen futboldan memnun olmadığını söyledi.

''Henüz oyundan memnun değilim. Şu an benim düşündüğümden çok daha fazla top kaybediyoruz'' diyen Feldkamp, ''Topa daha fazla sahip olmalıyız. Daha kalede oyunu kurarken top kayıpları başlıyor. Ama bunları hemen düzeltmek zor. Taktik yönden memnun olmadığım için antrenmanlarda taktik çalışmalar yaptırıyorum'' değerlendirmesini yaptı.

LİNCOLN VE LİNDEROTH'UN DURUMU

Galatasaray'ın önemli transferleri Lincoln ve Linderoth'un sakatlık durumlarının sorulması üzerine Alman çalıştırıcı, ''Onlardaki gelişmeler konusunda sorumluluk tamamın doktorlarda. Bizim nereden baksanız en az 40 resmi maçımız olacak. Tüm maçlarda bu arkadaşlara ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çalışmalara devam ediyoruz. Şimdi zorlayıp sakatlıklarının ileri seviyelere taşımak olumlu olmaz'' derken, müzmin sakatlık haberlerinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

''Öyle bir şey yok. Gelirken sağlık kontrollerinden geçiyorlar. Öyle olsa bu kontrollerin iyi yapılmadığı ortaya çıkar. Rakipler sert oynuyorlar diye de konuşamayız. Onlar da futbol oynamak için sahaya çıkıyorlar. Kural dışı davranışlar varsa, bundan sorumlu hakemler de vardır. Hakemlerimizin performansı da iyi. Oyuncularımız tecrübeli ve gerekeni yapacaklardır. Onlara alternatifler yaratmamız lazım. Zaten bu alternatifler şimdi oynama fırsatı buluyorlar. Kendilerini göstermeleri gerekir. İyi bir fırsat var. İkisi de deneyimli futbolcular. Ne yapacaklarını iyi bilen futbolcular. Sahaya koruma altında çıkaracak halimiz yok.''

BRİEGEL İLE BEN SAHADA OYNAMAYACAĞIZ

Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptığı dönemde siyah-beyazlı takımın başına bıraktığı Hans Peter Briegel'in hafta sonu karşılaşacakları Ankaragücü'nün başında olduğunun anımsatılması üzerine Feldkamp, ''Briegel ile ben sahada karşılıklı oynamayacağız'' dedi.

Her takımın Galatasaray gibi bir ekibe karşı seyircisiz oynamak isteyeceğini ifade eden Feldkamp, şimdi bu konuya hiç değinilmediğini kaydederek, ''Bizim için gerçekten zorlu bir konu'' ifadesini kullandı. Toplantının sonunda yine basın mensuplarına sitemde bulunan Feldkamp,

''Bir çok şeyi konuşmuyorsunuz ama benim ve eşimle ilgili gitmek istediğimi konuşuyorsunuz. Yaptığımız iş çok ciddi bir iş. Bu işlere gerekli önemi verelim ve ciddi bir şekilde yapalım. Özel konuları kenara bırakalım'' diyerek sözlerini tamamladı.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 2 2 0 0 5 0 6
2 Ankaragücü 2 2 0 0 5 3 6
3 Beşiktaş 2 2 0 0 3 1 6
Tümünü göster...
4 Kayseri 2 1 1 0 4 2 4
5 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
6 G.Birliği 2 1 0 1 3 2 3
7 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
8 İ.B.B. Spor 2 1 0 1 3 2 3
9 Sivas 1 1 0 0 2 1 3
10 V.Manisa 2 1 0 1 3 4 3
11 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
12 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
13 Denizli 2 0 1 1 2 3 1
14 Konya 2 0 1 1 1 2 1
15 Bursa 2 0 1 1 0 1 1
16 Ankaraspor 2 0 0 2 2 4 0
17 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 4 0
18 Ç.Rize 2 0 0 2 0 6 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa 0  
  Galatasaray 1  
 V.Manisa 2  
  Ankaraspor 1  
 Konya 1  
  Kayseri 1  
 Sivas 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ç.Rize 0  
  G.Birliği 2  
 Ankaragücü 3  
  Denizli 2  
 Kasımpaşa 1  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45