kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İki hava korsanı dün ayrı ayrı Antalya Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi. Mehmet Reşat Özlü'nün Emniyet'ten çıkarılması sırasında, Terörle Mücadele ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışınca arbede yaşandı. Durumu şüpheli görülen ve gözaltına alınan 2 yolcu ise dün serbest bırakıldı.

Filistinli korsanın El Kaide bağlantısı giderek netleşiyor

Kadir ERCAN / ANKARA
Hava korsanlarından Suriye pasaportlu ve Filistinli olduğu sanılan Mommen Abdül Aziz Talikh'in, El Kaide'nin militanı olduğu büyük ölçüde netleşirken, örgüt ile ilgili bilgi verirse, Mısır'da yaşayan ailesine zarar gelebileceği endişesi taşıdığı belirtiliyor. Sorguları Antalya Terörle Mücadele Şubesi'nde süren korsanlar, sorgularında eylemi terör örgütü El Kaide adına, ABD'yi protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini söylediler.

KAMPLARDA EĞİTİM ALMIŞ
Talikh'in, El Kaide terör örgütünün kamplarında eğitim aldığı da bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Mommen Abdül Aziz Talikh'in 1974 Kahire doğumlu olduğunu ve ailesinin halen Suudi Arabistan'da yaşadığını belirterek, Mısırlı hava korsanının, ABD'deki 11 Eylül saldırılarını organize eden ve Suudi Arabistan'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan "Ahmet" adlı kişiyle aynı cezaevinde kaldığını da kaydetti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da korsanların daha detaylı sorgulanabilmeleri amacıyla ek gözaltı süresi verdi. El Kaide militanı olduğunu söylediği belirtilen Talikh'in, bir ara Libya'da yaşadığı ve Suudi Arabistan'da tutuklandığı ortaya çıktı. Korsanın, Suudi Arabistan'da cezasını tamamladıktan sonra Mısır'a, ardından tekrar Suudi Arabistan'a ve Filistin'e gittiği belirlendi. Kıbrıs'ta bir otelde garson olarak çalıştığı belirlenen Talikh'in, El Kaide'nin önde gelen yöneticileriyle irtibatlı olduğu da belirlendi. Kıbrıs'ta üniversite öğrencisi olan Urfalı Mehmet Reşat Özlü'nün ise "Amacımız sadece ABD'yi protesto etmekti. Aslında kimseye zarar vermek istemedik" dediği belirtildi. Korsanların, kokpitin kapısını kırmaya çalışırken "Elimizde 1.5 kilo C-4 var. Kapıyı açmazsanız, patlatırım. 5'e kadar sayıyorum" diyerek blöf yaptıkları da ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları