kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feribot kazası: 1 ölü, 3 yaralı VİDEO

Yeni Haber
Sarayburnu'nda Ankara Feribotu'nun manevrası sonrası meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından bir süre açıkta bekleyen gemideki yolcular iskeleye indirildi.

*FERİBOT KAZASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ


Bodrum'dan İstanbul'a gelen ''Deniz Cruise and Ferry Lines" isimli şirkete ait Ankara Feribotu, Sarayburnu'ndaki Avşa-Marmara İskelesi'ne yanaştı.

Feribotun halatları babalara bağlandığı ve yolcuların iskeleye uzatılan merdivenlerle inmeye başladığı esnada gemi aniden hareket etti. Bu ani hareket sonrası halatlar bağlı bulundukları babalardan koparak kurtuldu.

Kopan halat iskeledeki güvenlik görevlisi Zekeriya Timur'un (30) kafasına çarptı. Güvenlik görevlisi olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan vatandaşlardan Eliza Uyar Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğer yaralıların Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Sarayburnu'ndaki kazada yaralanan vatandaşların isimleri belli oldu. Yaralıların tedavisi devam ediyor.

Kaptan Işık Koşal'ın yönetimindeki Ankara gemisinin ani manevrası sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirmiş 3 kişi de yaralanmıştı. Güvenlik Görevlisi Zekeriya Timur'un hayatını kaybettiği kazada Verda Uyar(12), Eliza Uyar(71) ve Çera Alfasa(44) isimli vatandaşlar yaralanmıştı.

Yaralılardan Eliza Uyar Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Verda Uyar ile ayağı kopan Çera Alfasa Vatan Hastanesi'ne kaldırıldı. Alfasa'nın kopan ayağının burada dikileceği belirtildi.

Kaptan Işık Koşal ile Yardımcı Kaptan Samet Torla ise ifadelerinin alınmak üzere polis tarafından götürüldüğü öğrenildi.

Gemi kazasında yaralananların kimlikleri belli oldu


GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Kazanın ardından gemi iskelenin açığına beklemeye alındı. Bir süre sonra iskeleye yanaştırılan gemideki yolcular kontrollü şekilde tahliye edildi. Büyük korku yaşadıkları gözlemlenen yolcular kazayı anlattı.

Gemi yanaştıktan sonra inmek üzere kapıya yöneldiklerini belirten bir vatandaş, 15 dakika kadar beklediklerini, görevlilerin kapıyı açmasıyla inmeye başladıklarını anlattı.

Merdivenlerden ilk yolcunun inmesi sırasında geminin aniden hareket ettiğini belirten yolcu halatların bağlı olduğu babaların söküldüğünü dile getirdi.

Halatların güvenlik görevlisini giyotin gibi biçtiğini anlatan görgü tanığı yolcu çok büyük korku yaşadıklarını kaydetti.

Halatların kopması ile birlikte merdivenlerde inmek için bekleyen 15-20 kişinin geriye doğru kaçtığını ve büyük panik yaşandığını söyledi. Bu arada bazı yolcularda çekim yapan kameralara tepki gösterdi.

*Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu'nda feribotun "demirlenmiş" gemiye çarpmasının ardından şimdi de Sarayburnu'ndaki kazanın yaşanması feribot güvenliği konusunda endişelere yol açıyor.

AJANSLAR