kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eski kocanın soyadı taşınamayacak

Yeni Haber
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eski kocasının soyadını taşımak isteyen kadınları üzecek bir karara imza attı. Daire, boşanma davası sonuçlandıktan sonra mahkemeye dilekçe vererek boşandığı kocasının soyadını almak isteyen kadının talebini reddetti. Yargıtay, eski kocasının soyadını almak isteyenlerin dava açarak bu hakkı elde edebileceklerine karar verdi.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, verdiği emsal kararda şu görüşlere yer verdi:
"Davalının, boşandıktan sonra kocasının soyadını kullanmasına
izin verilmesine ilişkin bir davası veya karşı davası bulunmamaktadır. Davalı, dilekçe ile boşanmadan sonra kocasının soyadını taşımasına izin verilmesini istemiştir. Bununla ilgili başvuru harcını yatırmış olması, dava açıldığı anlamına gelmez. Bu bakımdan kadının bu
talebiyle ilgili usulüne uygun açılmış bir karşı dava bulunmadığından karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekirken, kesin
hüküm oluşturacak şekilde red hükmü kurulması doğru görülmemiştir. Gösterilen sebeple hükmün bozulmasına karar verildi."

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin bu kararıyla birlikte eski kocasının soyadını taşımaya devam etmek isteyen kadınlar dava açarak bu hakkı elde edebilecek.

(ANKA)