kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

WordPress'e yasağa yoğun tepki

Yeni Haber
Türk Telekom, dünyanın ve Türkiye'nin en fazla kullanılan ücretsiz blog servislerinden biri olan Wordpress.com'u, mahkeme kararı ile engelledi. Gerekçenin açıklanmadığı kararla ilgili ilk bilgi yine WordPress'in kendi sayfasından geldi.

İçeriği üyeleri tarafından oluşturulan hazır blog servisi WordPress, Türk Telekom tarafından yasaklandı. Türkiye'de binlerce kişi blog'unu hazırlarken WordPress kullanıyor. Tüm kullanıcılar, şu anda blog'larını güncelleyemiyor ve siteye de giremiyorlar. Tüm dünyada 1,345,979 kişinin blogu bulunduğu bildirilen siteye sadece bir günde 34,028 tane yeni blog giriliyor. Türk Telekom, yasaklamanın mahkeme kararı olması dışında herhangi bir bilgi vermedi. Fakat bugün WordPress'in yine kendi sayfasında bu kararın gerekçesi kararın alınmasına yol açan blog sahibinden geldi:

Türkiye'de neden yasaklandık? başlıklı haberde kararın gerekçesi kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın avukatından geldi.
Avukat, WordPress'e yolladığı mektupta müvekkili Adnan Oktar hakkında yazılmış haksız ve yanlış bilgilerin kaldırılması için daha önce başvuru yaptıklarını fakat bu ricalarının bir işe yaramaması sebebiyle mahkeme kararı ile WordPress.com sitesinin yayınını durduklarını açıkladı.

Sitenin erişime kapanma kararı WordPress'te blog sahibi olan ve okuyucular tarafından büyük tepkiyle karşılandı.