kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet: Camiye kirli çorapla girmeyin

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı, camiye gelirken görüntüsü rahatsız etmeyen kıyafetler giyilmesini, temizliğe özen gösterilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı "Diyanet takviminde", camiye gelirken güzel giyinmek, güzel kokular sürünmek, kötü kokulardan arınmak, el ve ayak tırnaklarının temizliğine dikkat etmek, her türlü rahatsız edici görüntüden uzak durmak gerektiğini belirtti.

"Cami ve mescitler yeryüzünde Allah'ın evleridir. Onun için buralara giriş ve çıkışların bir takım usul ve adabı vardır. Peygamber Efendimize salatü selam getirilir ve dua edilir" diyen Başkanlık, camideki halı ve kilimler üzerine kirli, ıslak ayaklarla basılmaması konusunda uyardı.
Yazıda şöyle devam edildi:

"Camilerimiz son derece temiz tutmalı, gördüğümüz çörçöpü almalıyız. Bundan dolayı ecir ve sevap kazanırız. Camilerde cemaati rahatsız edecek hal ve hareketlerden kaçınmalıyız. Peygamber Efendimiz, 'soğan sarımsak yiyen camiye gelmesin' buyurmaktadır. Bunlar cemaati rahatsız eden davranışlardır. Şu halde camiye kirli çoraplarla, ter kokan ayaklarla, çamurlu elbiselerle gelinmemeli. Cemaat rahatsız edilmemelidir. İnsanlara tiksinti veren şeyler ibadet edenlerin huşularını bozduğu gibi, caminin manevi atmosferine de yakışmaz. Öyleyse mekanın ulviyetine ve edebine uymak gerekir."

(ANKA)