kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Arda ve Şükür

8 Ağustos tarihli gazetenin spor sayfasında manşet şöyleydi:
Arda Kaldı.
Spotta da şu ifade vardı:
"Hakan Şükür, Çatalca'daki çiftlik evinde 'kaynaşma' yemeği verdi. Geçen sezon Hakan ile her yerde beraber olan ama son dönemde Ümit Karan ile yakınlaşan Arda'nın davet edilmemesi dikkat çekti.."
Çok sayıda okur, haberi "yalan" diye niteleyerek eleştiri gönderdi.
Dayanak noktaları Galatasaray'ın internet sitesinde Arda Turan imzalı şu yalanlama metniydi:
"Bugün Sabah gazetesinde Kazım Karagülmez imzasıyla yayınlanan ''Arda aç kaldı!'' başlıklı haberin tüm detayları tamamıyla hayal mahsulüdür. Sözü geçen haberin aksine; o yemekte ben de bulunduğum gibi, takım arkadaşlarımız arasında olduğu iddia edilen sorunlar gerçek dışıdır. Futbol sezonu hazırlık çalışmalarını birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sürdürdüğümüz bu yoğun dönemimizde, takımımızın huzurunu gölgelemeye yönelik olarak hazırlanan bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini hatırlatmak ve bu asılsız haberlerden, haberleri üretenlerin arzu ettiği biçimde etkilenmemizin mümkün olmadığını bildirmek isterim."
Okurumuz Oktay Demir, eleştirilere ek olarak haklı bulduğum şu notu da düşmüş: "
(Muhabir) o gün kendisi de oradaymış gibi yazmış. Ama yemekle ilgili fotoğraf ortada yok. Üstelik Hakan ile Arda'nın arasında bir sorun varmış gibi göstermiş. Sabah gazetesinde yayınlanacak bu haber hazırlanırken Arda veya Şükür'den konuyla ilgili açıklama alınması gerekirdi. Bu haberin duyumlara göre oturup masa başında yazıldığı her halinden belli."
Eleştirileri Spor Servisi Müdürü Serdar Çelikler'e ilettim.
Özür de içeren açıklaması şöyle:
"Okurlarımız Arda haberi hakkında büyük oranda haklı. Haber Hakan Şükür'ün çiftlik yemeğine Arda ve Ümit Karan'ın çağrılmadığı ile ilgiliydi. Haber bize bugüne kadar kendisini en az 20 kez kanıtlamış çok güvenilir bir kaynaktan gelmişti. İkinci bir kaynağa da danışmış ve duyumu doğrulatmıştık. Ama yine de net bir biçimde üçüncü bir kaynaktan doğrulatma almamız gerekiyordu. Ertesi gün Galatasaray'ın resmi sitesinde Arda'nın da yer aldığı yemek fotoğrafları yayınlandı ve biz de o fotoğraflarla birlikte düzeltme haberini genişçe kullandık. Resmi sitede yayınlanan 56 fotoğrafın hiçbirinde Ümit Karan görünmemesine rağmen üstelik... Hata yaptıysak gereğini de yapmalıyız: Hakan Şükür'den, Arda'dan ve okurlarımızdan özür dileriz."
Gerçekten de kocaman manşetle sunulan bu haberin ertesi günü Sabah'ta Arda da Yemekteydi başlığıyla "işin doğrusu" duyuruldu.
Ama özür yoktu.
Bugünkü açıklamayla bir hata olduğunu Sabah kabullenmiş oldu.
Kıssadan hisse de şudur:
Okurumuz Oktay Demir'in de uyardığı gibi, ilk duyumlar alındığında Arda Turan veya Hakan Şükür aransaydı, bütün bu eleştiri-düzeltme turlarına gerek kalmayacaktı.