kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Doç. Dr. Cihat Baran

Seksi olunur mu, doğulur mu?

ESRA TÜZÜN
05.08.2007
Doç. Dr. Cihat Baran
"Seksi doğulmaz, olunur. Kadınlar güzel olmak için estetik yaptırır, ancak seksi olurlarsa operasyondan mutlu olurlar. Seksiliğin modası, her zaman değişir. Şu sıralar doğal görünüm seksi duruyor, ama sıfır beden hiç seksi olmadı."

Seksi olmak, güzel olmak mı demek?
Kadınlar, güzel olmak için estetik yaptırır, ama seksi görünürlerse sonuçtan memnun kalırlar. Güzellik, orantı demektir, ama seksiliğin içinde çekicilik de vardır. Seksilik için güzellik yetmez.

Bir insan doğuştan mı seksidir, yoksa sonradan mı seksi olmayı öğrenir?
Sonradan öğrenir. "Bu benim kendi doğal seksiliğim," diyenler, bana inandırıcı gelmez. Saç şekli, makyajı, kıyafeti, bakışı, tavrı ve konuşmasıyla bir kadın, seksiliğini ortaya koyabilir. Kadın da erkek de seksi olduğunu bilir.

Seksi kadın nasıldır?
Seksi kadın modası değişti. Şu sıralar doğal görünümlü kadınlar, daha seksi görünüyor. Eskisi gibi büyük göğüsler, koca kalçalar seksi olmak için yeterli değil. Hafif bel kıvrımı, çok geniş olmayan kalçalar, uzun bacaklar ve orantılı göğüslerle seksi kadın görünümü elde edilebilir. Sıfır beden, hiçbir zaman seksi olmadı, bence olmayacak da... Kalın dudaklar ise her zaman seksapelin simgesidir.

Seksi erkek nasıldır?
Çok kaslı değil, hafif kaslı, hatta zayıf. Uzun saçlı erkekler, her zaman daha seksi görünür. Burun önemlidir; düz ya da hafif kambur olacak. Burun, hafif kavisli olursa, erkek seksi olmaktan çıkar, olsa olsa şirin olur. Erkeğin hareketleri, tavrı, konuşması giyimi çok önemlidir. Küçük bir tüyo; esprili erkek, kadınlara her zaman daha seksi gelir.

Seksilik avantaj mıdır, dezavantaj mı?
Avantajdır. Seksi kişi, istediklerini daha kolay elde edebilir. Çünkü etkileme gücü, daha fazladır. Yalnızca özel hayatlarında değil, iş hayatında da kadın da erkek de bu avantajını kullanabilir.

Yard. Doç. Belfu Günel Akbaş
"Seksi davranışları, üç yaşında anne ve babamızla olan ilişkilerimiz sonucu elde ederiz. Kimisi bu yaşlardaki yetiştirme tarzı nedeniyle hayat boyu seksi görünüp karşı cinsin ilgisini çekmeye çalışır. Kiminin hiç böyle bir derdi olmaz."

Seksi olmak, güzel olmak mı demek?
Hayır güzel olmak dış görünüşle ilgili bir şeydir, seksiliğin içinde ise tavırlar vardır. Davranış, ses tonu, konuşma tarzı, bakışlar seksiliği çağrıştıran hareketler, bazen çirkin bir insanı bile seksi yapabilir.

Bir insan doğuştan mı seksidir, yoksa sonradan mı seksi olmayı öğrenir?
Üç yaşına kadar bir çocuğun anne ve babasıyla ilişkileri, onun daha sonra kadın erkek ilişkilerindeki davranışlarını etkiler. Göze batmak, dikkat çekmek, karşı cinsin ilgisini uyandırmak, seksi olmak gibi davranışları, bu yaşlardaki yetiştirme tarzı nedeniyle aşırıya bile kaçırabilirler.

Seksi kadın nasıldır?
Hem kendi cinsi hem de karşı cins tarafından insana cinselliği, seksi hatırlatan duygular yaşatan kadındır. Seksi olan kişinin hedefi belki yalnızca karşı cinstir, ama "Kadın, kadın için giyinir," sözü, çok doğrudur. Kendi cinsinde bir beğeni oluşturmadan, tam seksapel elde edilemez.

Seksi erkek nasıldır?
Erkekte seksiliği daha çok fiziksel özellikler belirler. Seksi olmak, iki cins için de geçerli, ama hep kadınlara atfedilir. Buna rağmen erkek, dış görünümüyle seksiliği daha kolay elde edebilir. Erkekler için onun kuralları daha belirgindir; kıyafet, parfüm, saç tıraşı ve konuşma tarzıyla bu kolaylaşır.

Seksilik avantaj mıdır, dezavantaj mı?
Cinsellik, toplumda çok konuşulmaz ve rahat bir mesele değildir, ama beynimizi çok meşgul eder. Belli etmeden seksiliğini sergileyenler, avantajından yararlanır, ama ortaya dökülüp abartıldığında dezavantaja dönüşür. Türkiye'de bunun dezavantajını kadınlar yaşar.
Haberin fotoğrafları