kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beyler check up'a önce sonra balayına

Sevdican GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
10.06.2007
Uzmanlar, bir sorunla karşılaşmamak için, balayına çıkmadan önce erkeklerin cinsel check-up'tan geçmesini öneriyor..
Balayı öncesi erkeklerin de cinsel check up'tan geçmesini öneren Hisar Hastanesi Üroloji Uzmanı Basri Çakıroğlu, erkeklik hormonu olan testosteronun her yıl yüzde 1 azaldığına dikkat çekti.

- Balayında yaşanabilecek ürolojik sorunlar nedir?
- İlk gece başarısızlığının temel nedeni genelde erkeğe bağlı olmakla birlikte kadının korkuları da başarısızlığı etkiler. Hastanın bilmediği şeker, kalp hastalığı, karaciğer, böbrek rahatsızlıkları ve hormonal bozukluğu olabilir.

- Cinsel check up'a erkeklerin yaklaşımı nasıl?
- Cinsel problemi olanlar da ancak ilerleme olursa doktora gidiyor. Oysa evlilik öncesi hatta ergenlik döneminde yapılacak muayeneyle cinsel yolla bulaşan hastalıklar, erken boşalmadan sertleşme bozukluklarına kadar pek çok konu erken teşhis edilebilir.

- Erkeklerde en sık görülen cinsel sorunlar neler?
- Çalışmalar erkeklik hormonu testosteron düzeyinin her yıl yüzde 1 oranında azalma gösterdiğini ortaya koyuyor. 40'lı yaşlardan itibaren erkeklik hormonu testosteron düzeyinde meydana gelen göreceli bir azalmaya paralel olarak fiziksel, sosyal, cinsel işlevler ve ruhsal dünyada değişiklikler ortaya çıkar. Prostat hastalıkları ve cinsel fonksiyon bozuklukları, erkekleri yaşlanmayla birlikte bekleyen diğer iki önemli tehlikedir.

- Balayı öncesi ürolojik muayene nasıl yapılıyor?
- Tam idrar tetkiki, üretral akıntı ve semen kültürü, serolojik testlerin yanı sıra sertleşme sorununda organik faktörlerin tespitinde kullanılan hormonal tetkikler, NPT-Uyku testi, uykudaki rüya fazında oluşan ereksiyonların bilgisayar tarafından kaydedilerek incelenmesini sayabilirim.

- Cinsellikle ilgili en çok faydalanılan kaynak size göre nedir?
- Son zamanlarda cinsellikle ilgili birçok kitap ve dergi çıktı ama internet ağırlıkta. Buna rağmen arkadaşlar arasında yayılan kulaktan dolma konuşmaların etkili olduğunu söylemek mümkün.