kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Süs havuzunda elektrik kaçağı: 2 ölü

Yeni Haber
Gaziantep'te serinlemek için girdiği süs havuzunda elektrik akımına kapılan çocuk ile onu kurtarmaya çalışan kişi öldü.

İbrahim Yardım ile henüz kimliği belirlenemeyen 1 çocuk ile İbrahim Yardım (12), serinlemek için Düztepe Mahallesi Polis Karakolu önündeki süs havuzuna girdi.

Havuzdaki kaçak elektrik akımına kapılan İbrahim Yardım ve arkadaşının çırpındığını gören Bilal Karataş (31), otomobilini durdurdu ve çocukları kurtarmaya çalıştı.

Çocukları kurtarmak için suya giren Bilal Karataş ile İbrahim Yardım ve arkadaşı havuzda hareketsiz kaldı. Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından tahta ve sopalarla sudan çıkarılan 3 kişi Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bilal Karataş ve kimliği henüz belirlenemeyen 10-12 yaşlarındaki çocuk hayatını kaybetti. İbrahim Yardım'ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor.

Olay yerine giden polis ekipleri, havuzun etrafını güvenlik şeridiyle çevirdi. Havuzda başka çocukların da olabileceği şüphesiyle su boşaltıldı, havuzda başka çocuk olmadığı belirlendi.

Bu arada, olayı duyan ve çocuğunu aramaya çıkan çok sayıda aile havuzun yanına gelerek polislerden bilgi almaya çalıştı. Polisler, havuzdan çıkarılan çocukların kendilerinin olabileceğini düşünerek endişe yaşayan aileleri Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne yönlendirdi.Olayın görgü tanıkları arasında bulunan Ferhat Kurt, kendisinin de suya girmeye hazırlandığı sırada olayın gerçekleştiğini söyledi.

Ferhat Kurt, ''Bir çocuk havuzda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmaya çalışan diğer çocuğu da elektrik çarptı. Çocuklara yardım etmeye çalışan bir kişi de elektrik akımına kapıldı. Ben de havuza girmeye hazırlanıyordum. Olayları görünce eşyalarımı toplayıp hemen kaçtım'' dedi.

Olayda hayatını kaybeden 10-12 yaşındaki çocuğun yakınlarına ulaşmaya çalışan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

(AA)