kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Asya ve Amerika'da kasırga kabusu Video-Galeri

Yeni Haber
Çin'in doğu sahillerini vuran Sepat kasırgasında en az 9 kişinin öldüğü ve 60 kişinin yaralandığı bildirildi. Amerika'da da Karayip adalarını vuran Dean kasırgası Jamaika ve Meksika'nın Yukatan Yarımadası'na yöneldi.

Tayvan'dan sonra dün gece Çin'in doğusundaki Fujian eyaletine ulaşan tayfunun 150'den fazla evi yıktığı ve en az 9 kişinin ölümüne neden olduğu kaydedildi.


*ASYA VE AMERİKA'DA KASIRGA KABUSU FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

*AMERİKA'DA KASIRGA KABUSU VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


Resmi Xinhua haber ajansı, Cangnan kasabasında 8'i ağır olmak üzere 60 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saatte 144 kilometre hızla ilerleyen tayfun nedeniyle Zhejiang, Fujian ve Guangdong eyaletlerinde 1 milyona yakın kişinin de tahliye edildiği belirtildi.

Zhejiang'dan Guangdong'a yapılacak uçak ve feribot seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Çin Merkez Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, Malezya dilinde tatlı su balığı anlamına gelen Sepat tayfununun beraberinde fırtına ve şiddetli yağışları getireceği, halkın heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli olması çağrısında bulundu.

Sepat'ın geçen yıl en az 441 kişinin ölümüne neden olan ve Çin'i son 50 yılda vuran en şiddetli tayfun olan Saomai'yi çağrıştırdığı kaydedildi.

Sepat tayfunu Tayvan'da da 1 kişinin ölümüne neden olmuştu.


SEPAT TAYFUNU, TAYVAN'DA 34 MİLYON YTL'LİK TARIM ÜRÜNÜNÜ YOK ETTİ

Tayvan'ı vuran Sepat Tayfunu özellikle kırsal kesimde büyük zarar yol açtı. 1 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı tayfun, 34 milyon YTL değerinde ekonomik kayba neden oldu.

Tayvan'ı dün etkisi altına alan Sepat tayfunu geride enkaz bıraktı. Sepat, özellikle kırsal kesimde büyük hasara sebep oldu.

Tarım Bakanlığı, tayfun sebebiyle 832 milyon NT (34,2 milyon YTL) tarımsal zararın olduğunu açıkladı.

Tayfunun getirdiği getirdiği güçlü rüzgar ve sağanak yağışlar başta Hualian olmak üzere Tayvan'ın tarımla geçinen bölgelerini olumsuz etkiledi.

Tayvan'ın kasırgandan en çok etkilenen Hualien bölgesinde 257 milyon NT (10,5 milyon YTL) hasar var. Hualian'deki hasarın büyük kısmı Sonbahar Bayramı'nda satmak için yetiştirilen pomelo isimli meyveden oluşuyor.

Tarım Bakanlığı, tayfunun neden olduğu kayıplar nedeniyle sebze-meyve fiyatlarının bir süre aşırı pahalı olacağını duyurdu.

Aşırı rüzgar ve yağışlar ülkede pek çok kazanın yaşanmasına neden oldu. Rüzgarın etkili olduğu saatlerde otobanda ilerlemeye çalışan bir taksiye aşırı rüzgardan kontrolünü yitiren başka bir araç çarptı.

Taksi şöförü olay yerinde hayatını kaybetti.

Tayvan genelinde hala 9 bin haneye elektrik verilemiyor. Tayfundan en çok etkilenen Hualian'de 4 bin, İlan'da da 1600 evde eletkrik yok.

Dün akşam itibariyle Tayvan'ı terkeden Sepat tayfunu, bugün Çin'in Fujian eyaletini etkisi altına aldı.


DEAN KASIRGASININ JAMAİKA'YI VURMASI BEKLENİYOR

Amerika'da da Karayip adalarını vuran Dean kasırgası Jamaika ve Meksika'nın Yukatan Yarımadası'na yöneldi. Kasırganın Jamaika'ya yöneldiğini öğrenen turistlerin çoğu ülkeyi terketti.