kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Son günlerde bi "Kucaklama muhabeti" dir gidiyor kardeşim. Bunu "Herkesi kucaklayacağım.." diyerek Abdullah Gül başlattı.. CHP'liler "Biz kendimizi kucaklatmayız" diye hemen karşı çıktılar. Derken devreye Abdullah Beyin ak sakallı babası girdi "Benim oğlum kucakladı mı iyi kucaklar" yollu bi demeç patlatıverdi.
İşte Abuzittincim bundan sonradır ki kucaklayan kucaklayana.. Hatta Başbakan bile "Abdullah bey, özü sözü bir, iyi kucaklayıcıdır" deme gereği hissetti.
Bu arada birileri de TV'lere çıkıp "Aman bizi de kucaklasın" diye bağrışıp duruyor.
Hayır, benim anlayamadığım "Kucaklarım kucaklayamazsın" muhabbetini yapanlar sakallı, bıyıklı koca koca adamlar Abuzittincim. Valla şahsen bıyıklı bi adam gelsin beni kucaklasın (esasında bıyıksız da farketmez) pimpirikli adamımdır, huylanırım bilader.
Doğru dürüst tokalaşmak varken neden kendimi kucaklatayım kardeşim.. Sonra tut ki bi an havaya girip "Madem adam beni kucakladı, ayıp olmasın ben de onu kucaklim" desem gitti benim fıtık, patlar!
Hadi Adriana Lima'yla bi kucaklaşma durumu olsa eyvallah fıtığı mıtığı patlatalım da erkek erkeğe kucaklaşma bi tuhaf yani.
Bu kucaklaşma meselesi inşallah "İlla da kucaklayacam" derken birileri birilerini düşürüp belini melini incitmeden biter diyorum.
Kazasız belasız bitmesini dilediğim bi başka konu da Hayrünisa hanımın türban meselesi kardeşim. Anlaşılan Cumhurbaşkanımız, illa da eşi türbanlı biri olacak.. Gelinen nokta bu. Böylece seçim sonrası "Demokrasinin gereği de yerine getirilmiş" oluyormuş..
Dört sene mi beş sene mi önce Avusturya da Hitler sempatizanı Haider seçimi kazanıp başbakanlığa soyunduğunda AB ayaklanıp "Avrupa'da faşist Başbakan istemiyoruz" diye adamı harcamadılar mıydı? Peki Avusturya demokratik bi ülke değil mi? Haider seçimle gelmedi mi? O zaman nasıl oluyor da Avrupa'nın göbeğinde böyle bi müdahale olabiliyor da kimse de "Vay Avusturya'da demokrasi elden gidiyor" diye feryat etmiyor? Çünkü etmeseler demokrasi tümden gidecek !
Bi de Dünya önünde Türkiye'nin imajı var. Batılılar türbanlı tesettürlü insanlardan korkuyorlar. Bu kıyafetler onlara radikal şeriatci teröristleri hatırlatıyor. "Bana ne batıdan ben yüzümü doğuya dönmüşüm" dersen o zaman çember sakalla çarşaf en münasibidir kardeşim. Tabii gücün yeterse!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.