kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zonguldak Havaalanı açılıyor

Yeni Haber
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'nın, yarın hava trafiğine açılacağı bildirildi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından işletme hakkı 25 yıllığına Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine verilen Zonguldak Havaalanı'nın, yarın hava trafiğine açılacağını söyledi.Havaalanının geçen hafta NOTAM sistemine dahil edildiğini belirten Erkmen, şöyle konuştu:

''Yarın da burasının hava trafiğine açıldığına yönelik dünya havayolları şirketlerine duyuruda bulunulacak. Uçakların, önümüzdeki 1 ay içinde buraya inmeye başlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak öncelikle Ulaştırma Bakanlığından işletme ruhsatı alınacak, daha sonra iç, akabinde de gümrük ve diğer teşkilatların kurulmasıyla dış seferlere başlayacağız''

YOLCU UÇAĞI İNMEDEN KAPATILMIŞTI

Yapımına 1991'de başlanan ve 11 Mart 1999'da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yaptığı 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu havaalanı, DHMİ tarafından 2002'de ''trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı' gerekçesiyle yolcu uçağı inmeden kapatılmıştı.

(AA)