kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

17'nci yüzyıl kadınına özel Cosmo

1694'te yazılan bir kitap, kadınlara diyet, makyaj ve seksle ilgili önerilerde bulunuyor. 2 bin pound değer biçilen kitap için 17'nci yüzyılın Cosmopolitan'ı deniyor..
Fazlalıklarınızdan kurtulup, kilo vermek mi istiyorsunuz? O zaman terebentin ve kaz yağını karıştırıp kullanmanın vakti gelmiş demektir. Göğüslerinizin büyüklüğü ve sarkıklığından şikayet ediyorsanız, bandajla sarın, birkaç gün sonra bandajları açın ve sonra beyaz şarap ve gül suyuyla yıkayın.

300 YAŞINDA
Tüm bu öneriler, 1694'te yayınlanan bir kitapta yer alıyor. Cosmopolitan dergisinin 17'nci yüzyıl versiyonu olarak tanımlanan kitabın adı "The Ladies Dictionary: Being a General Entertainment fort The Fair Sex' (Kadınların Sözlüğü: İyi Bir Seks İçin Eğlence Olmak). Kitap günümüz kadını için de işe yarayacak öneriler içermekle birlikte, 21'inci yüzyıl dergilerine ters düşen maddelere de yer veriyor. İmza olarak sadece HN harflerini kullanan yazar, kitabında diyetten modaya, makyajdan sekse kadar pek çok konuda önerilere yer vermiş. Örneğin fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için içinde birçok bitkinin bulunduğu bir küvete girilmesini tavsiye ediyor. Ama önerdiği malzemelerin hangi bitki olduğu bile anlaşılmıyor. Herkesi şaşkına çeviren bu kitap, İngiltere Yorkshire'da Tony Hattersley'in sahibi olduğu özel bir kütüphanede ortaya çıktı. Hattersley'in tüm kitap koleksiyonunun 300 bin pound değerinde olduğu söyleniyor. 17'nci yüzyıl Cosmopolitan'ı için biçilen değer ise 2 bin pound. Kitap yakında bir müzayedede açık artırmaya çıkarılacak.