kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlk sahibi Selen Tokol öldürülünce Kont'u Tan Sağtürk sahiplenmişti. (Köpeğin resmi temsilidir.)

Onun sonu da sahipleri gibi dramatik oldu

NESLİHAN TUNÇ
Korkunç bir cinayet nedeniyle öksüz kalan Kont'u Tan Sağtürk sahiplenmişti. Ancak o da ilgilenmeyince köpeğin sonu dramatik oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Onun sonu da sahipleri gibi dramatik oldu
Güzellikleriyle beğenilip bir hevesle sahiplenilen cins kedi ve köpeklerin kaderleri bazen hiç de güzel olmayabiliyor. İşte son derece gösterişli saf kan bir chow chow olan Kont'un hazin hikâyesi de böyle. Kont'un durumundan birkaç gün önce haberdar olduk. Gazetemizi arayan Sarıyer'deki bazı hayvanseverler mahallelerindeki chow chow'un sık sık sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını ve onun için çok üzüldüklerini söylediler. Biz de zavallı köpek için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. En iyisi ona iyi bakacak bir aile bulmaktı. Oysa Kont sahipsiz bir köpek değildi. Onun sorumluluğunu ünlü balet Tan Sağtürk üstlenmişti.

AİLEDEN O KALMIŞTI
Geçtiğimiz yıl Nişantaşı'ndaki eski Hasır Restoran'ın sahibi Hakan Tokol, cinnet getirip eşi ve 10 yaşındaki kızı Selen'i öldürmüştü. İşte Kont, bu korkunç cinayete kurban giden küçük Selen'in köpeğiydi. Baba Hakan Tokol cezaevine girdi. Bir aile yok olmuş, geriye bir tek Kont kalmıştı. Bir süre apartman görevlisinin baktığını Kont'u daha sonra yan apartmanda dans stüdyosu bulunan Tan Sağtürk sahiplendi ve Sarıyer'deki evinin bahçesinde bakmaya başladı. Bir süre sonra Sağtürk, işlerinin yoğunluğu ve seyahatleri nedeniyle köpekle ilgilenememeye başladı. Mahalle sakinlerinin anlattığına göre Kont, sokakta yaşam mücadelesi veriyordu ve onuna ilgilenen yoktu. İzmir'de tatil yapan Tan Sağtürk, Kont'u alt kat komşularına emanet ettiğini söylerken şunları anlattı: "Yoğun olduğum için Kont'la çok fazla ilgilenemiyorum. Eve alıştı. Bergüzar çok seviyor. Onun tüylerini kestirdi ve aşılarını yaptırdı. Ama iyi bakabilecek birileri çıkarsa vermek isterim." Bu konuşmanın üzerine biz de Kont'un fotoğraflarını çekip, bir sahip bulmak ümidiyle yola düştük. Adrese vardığımızda Tan Sağtürk'ün komşuları bizi şoke eden bir açıklama yaptılar. Kont'a bir hafta önce araba çarpmış ve zavallı köpek hayatını yitirmişti. Ve ne acıdır ki, Tan Sağtürk'ün kendisine emanet edilen bu canın dünyadan göçüp gittiğinden haberi bile yoktu. Kendisine ulaşmaya çalıştıysak da başarılı olamadık.
Haberin fotoğrafları