kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Davetiyeli cenaze töreni

Yeni Haber
Amerika'da New York sosyetesinin Pazartesi günü hayatını kaybeden ünlü ismi Brooke Astor'un, cenaze törenini de yıllar önceden tıpkı evinde verdiği sosyete partileri gibi organize ettiği ortaya çıktı.

Çocukları, Brooke Astor'un 10 yıldır üzerinde hazırlık yaptığı cenaze töreni için, bir de davetli listesi hazırladığını açıkladılar.

105 yaşında ölen Brooke Astor, yüzyılın başında dünyanın en zengin adamı olan ve Titanic faciasında hayatını kaybeden New Yorklu emlak ve çelik tüccarı Jacob Astor'un geliniydi.

Beşinci Cadde'deki St Thomas Episkopal Kilisesinde gerçekleştirilecek cenaze törenini, ailenin sosyetik partilerini organize eden şirket organize ediyor.

Brooke Astor tarafından hazırlanan ve geçen yıl davetlilerin katılıp katılamayacaklarına göre yeniden güncellenen 400 kişilik davetli listesinde, eski başkan George H. Bush ve eşi Barbara Bush, eski first lady Nancy Reagan, Caroline Kennedy, şarkıcı Harry Belafonte, Martha Stewart, Whoopi Goldberg gibi birçok tanınmış isim bulunuyor.

Ünlüler geçidine dönüşen cenaze töreni, başta magazin basını olmak üzere medyadan büyük ilgi görüyor.

Brooke Astor, malikanesinin de bulunduğu Sleepy Hollow'da Hudson Nehrine bakan mezarlığa gömülecek. Mezar taşına ise Astor'un isteği üzerine, "I had a wonderful life (Harikulade bir hayatım oldu)" ibaresi yazılacak.

CHA