kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Bir garip gözaltı hikâyesi...

Hafta içinde Vakit Gazetesi'nde İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşlarına dair bir haber çıktı.
Geçtiğimiz yaz sınır kapısında 6.5 saat bekletilen ve bu süre zarfında MOSSAD ajanları tarafından birkaç kez sorgulanan biri olarak haber ilgimi çekti.
Haberde alanda durdurulan Türk vatandaşlarının çırılçıplak soyuldukları, SİM kartlarının alındığı ve bir kısmının hapishaneye atıldığı gibi iddialar vardı.
Orada saatler geçirdim ama ne ben ne de 24 saate yakın bir süre bekletildiklerini öğrendiğim Filistinli baba ve oğulu kimse soymaya çalışmadı. Sorgulama yerindeki kadın personel sayısı da buna pek imkân tanımıyor zaten.
Orada bulunduğum süre zarfında güvenlik gerekçesiyle geri yollanan kişiler gördüm ama kimse hapishaneye yollanmadı. Zaten İsrail güvenlik sistemi hapse atacak kadar tehlikeli bulduklarını birkaç saat sonra geri bırakmaz.
Bir an için bunların hepsinin gerçek olduğuna inansam bile hiç inanamayacağım şey Türk Büyükelçiliği'nin konuya duyarsız kaldığı ya da telefonunun cevap vermediği.
Tel-Aviv Büyükelçiliği'mizde bu tür olaylara karşı 24 saat cevap verilen bir hat bulunur.
Bildiğim kadarıyla Türk Dışişleri Bakanlığı olayı İsrail'e sordu ama oradan da bu tür bir olay yaşandığına dair doğrulama gelmedi.
Haberde "Gece yarısı ekspresi" havası belli ki bu kadar oluyor...