kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Nevin ve Halil!..

DÜNYA Şampiyonası'na sayılı günler kala, Nevin Yetkin ve Halil Akkaş'ın son denemeleri olacaktı, Üniversite Oyunları..
Halil bu sınavları nispeten başarıyla verdi ve 5 binle, 3000 steeple da altın madalyaya ulaştı. Halil, Osaka'da 3 bin steeple koşacak. Bangkok'ta kendisini sıkıştıracak bir rakip yokken 8.20.83 koşması iyi durumda olduğunu gösteriyor.
Bu yıl en iyi derecesini mayısta İzmir'de 8.18.43'le yapan Halil'in Dünya Şampiyonası'nda yolu zor.
2007'de 3000 steeple'ı 13.20'nin altında koşan 40'a yakın atlet var. Bunların önemli bir bölümü Kenyalı. Sadece üçü gelecek ama, kalanlar da, Halil'in işini çok güçleştirecek sayıda. Halil hem iyi, hem de akıllı koşmak zorunda. Bugüne dek yaptığı taktik hatalarına bu defa düşmemeli. Bunun için de rakiplerini iyi tanımalı. Asıl iş hocasına düşüyor yani..
Nevin Yetkin'in Universiade'da 100 engellide 13.07 ile ikinci olmasını yadırgadım. Bu yıl birkaç kez 13 saniyenin altında koşan Nevin'in, finale ite kaka gelen, orada da 13.03 ile hayatının en iyi derecesini koşan Beyazrus'un 4 salise gerisinde kalması sürpriz oldu benim için..
Daha sonra Bangkok'a çok geç gidildiğini, aradaki büyük saat farkını sindirecek sürenin Nevin'e sağlanmadığını öğrendim. Ama "Gene de kazanmalıydı" diye düşünüyorum.
Geçen ay Girit'te 12.76 koşup 2007 Dünya Listesi'nde 15'inci sıraya yükselen Nevin, Dünya Şampiyonası'nda yarı final, final koşmak istiyorsa, hep 13 saniyenin altında koşmak zorunda. Hem de iki gün içinde, birkaç defa..