kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anderlecht galibiyetinin yankıları

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Fenerbahçe, dün akşam Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Anderlecht'i Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Alex'in golüyle 1-0 yenerek ikinci maç için avantaj elde etti. Sarı-lacivertli ekibin özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbol spor yazarları tarafından eleştirilirken ortak kanı F.Bahçe'nin Devler Ligi biletini alacağı yönünde oldu. Yorumlar şöyle;

ÖMER ÜRÜNDÜL: TEK GOLLÜ AVANTAJ (SABAH)

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinin ilk maçında sergilediği dikkatli ve akıllı oyunla rövanş için avantaj sağladı. Sarı-lacivertliler, seyircinin müthiş desteğiyle maça hırslı ve atak başladılar. Anderlecht'in oyuna hükmedebilecek bir kolektif yapısının olmayışı ve savunma kurgusundaki yerleşme düzeni hataları avantaj teşkil etti.

... Anderlecht'in dünkü performansını gördükten sonra Fenerbahçe'nin gerçekten çok iyi bir kura çektiği belli oldu. Aslında takımın durumu iyi olsa iş Şükrü Saracoğlu'nda biterdi. Ama her zaman vurguladığım gibi bu tip maçlarda gol yemeden tek farkla olsa da kazanmak önemli bir avantajdır.
Bütün temennimiz Fenerbahçe'nin deplasmanda bu avantajı değerlendirebilmesi. İngiltere'nin en iyi üç hakeminden biri olan Howard Webb dün akşam son derece başarılı ve objektif bir yönetim gösterdi.

GÜRCAN BİLGİÇ: EY RUH GELSENE! (SABAH)

Tribünler çabuk fark etmişti eksiği. Saracoğlu'na Fenerbahçe'yi döndürmek için 'ruh çağırma' seansı yaptılar, astılar pankartı; "Ruhunu gönder Tuncay" diye...
İlk 15 dakikada pek sorun olmadı. Sonra hatlar karıştı. 32'deki golden sonra Belediye ruhu geldi çöktü 50 binlik stadın üstüne. Kovuyorsun gitmiyor. "Kış" diyorsun, umursamıyor.

... Temponun düşmesi, 'ruhun' gelmekten vazgeçmesi, ikinci yarıya 'kâbus' formatı yükledi. Anderlecht, kaleci Serdar'ın yan yüksek toplardan; Fenerbahçe defansının da yerleşmeden doğan zaaflarını test etmeye başladı. Saracoğlu bir anda deplasman oldu, Fenerbahçe, Brüksel sahnesini erken aldı.

... Her şey bir yana gol yemeden kazanmak önemliydi. Rövanşta Fenerbahçe gol atacaktır. Bu nedenle tur için önemli avantaj yakaladı.
Ama Anderlecht, ikinci yarıda yaptığı provayı kendi sahasında gerçek kostümlerle yapacaktır. Beyefendi bakalım ne önlem alacak, nasıl takımla çıkacak.

HAKKI YALÇIN: ATLAR YORULUNCA (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe dün gece tek golle galibiyetin penceresinden el sallarken, Şampiyonlar Ligi kokusunu içine çekti. İlk yarıda çok koşan ve rakibine pozisyon vermeyen gecenin atlıları, ikinci yarıda yorgun düştü ve kendi kalesinde tehlikeler yaşadı.

... Dün geceki tur yoklamasında, futbolculardan daha çok taraftarların sesi çıktı. "Burdayız!" diye. O taraftar, futbolcuların sırtını yasladığı bir dağdı. Roberto Carlos bile, ilk Avrupa kupası maçında bu gücün farkına vardığı içindir ki, onlardan yardım istedi ilk yarıda. Rövanşın sırat köprüsünde, dün geceki ölü resimlerin de canlanacağını ve tur aşkına askerlik yapacaklarını düşünüyorum. Yorgun askerlerle bu maçı kazananlar, canlanmış resimlerle turun canına okur. En azından öyle istiyorum.

SELÇUK YULA: FENER VİZE ALIR (FOTOMAÇ)

Büyükşehir Belediye maçından sonra yazdığım yazıda Fenerbahçe'nin çok kötü top oynadığını hatta ruhunun olmadığını söylemiştim. Ama Anderlecht maçında bu futbolun aynı şekilde sahaya yansımayacağını söylemiştim. Haklı çıktığım için seviniyorum. Fenerbahçeli futbolcular cuma günkü o karşılaşmadan sonra kendilerine gelmişler ve ellerinden geleni ortaya koymuşlar. Bu yüzden onlara herhangi bir eleştiri yapmayacağım. Eleştiri yapacağım tek kişi Zico'dur. Uğur Boral'ı niye oynatmıyorsun? Niye geç oyuna sokuyorsun? Evet, Fenerbahçe, Anderlecht'i yendi ve bence bu skor tur için geçerli skordur. Çünkü Belçika'daki maçtan sonra Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi biletini alacaktır. Ancak Zico, doğruyu görmek zorunda.

ERMAN TOROĞLU: FENER DAHA İYİ (HÜRRİYET)

1-0'lık skor bence Fenerbahçe için iyi. Çünkü, sarı lacivertlilerin defansta yan top zaafı gene devam ediyor. Cepheden vurulan iki şutu da Serdar zamanında öne çıkarak kurtardı.

Alex olunca Fenerbahçe'de işler daha iyi oluyor. Bu tip maçı özellikle kendi sahanda oynarken çok zorlanırsın. Gol atmaya çabalasan bir türlü, gol yememeye uğraşsan bir türlü. Şimdi rövanşta sen 2-0 geriye bile düşsen, atacağın bir golle turu getireceksin. Yani gergin olan Anderlecht olacak.

CAN BARTU: HIZLI OYNAMALI (HÜRRİYET)

Fenerbahçe, Alex'in attığı golle Anderlecht karşısında 1-0 kazandı. Ama böyle bir futbol anlayışı olmaz.

Kendi sahanda oynuyorsun, rakip senden korkuyor, ama sen vakit geçirmeye çalışır gibi geride üçgenler kurup, geziniyorsun. Nitekim Fenerbahçe'nin bu çekingen futbolu, ikinci yarıda rakibinin işine yaradı. Adamlar uyanıp sarı lacivertlilerin kalesine saldırdı.

Kezman bakıyorsun, felaket. Ne ayağındaki topu kullanabiliyor, ne de adam geçebiliyor... Her topu ayağına dolaştırıyor. Bu adam nasıl oynayacak... Alex golün ne öncesinde, ne de sonrasında sahada yok. Bir tek Aurelio'nun güzel ortasında kafayla golü attı, okadar. Rölantide sahada gezindi durdu.

Sanki Fenerbahçe savunması geride antrenman yaptı. Bu köylü takımı görüntüsündeki Anderlecht'i pas yapan bir takım haline soktular dün gece. Sonunda adamlar da pozisyonlara girdiler.

... Fenerbahçe'nin yeteneklerini gösterebilmesi için hızlı oynaması lazım. Dünkü gibi yavaş değil. Çünkü yavaş oynadıkça futbolcular meziyetlerini kaybediyor. Böyle bir futbol anlayışı dünyada kalmadı. Şimdi Fenerbahçe Belçika'da turu geçer mi derseniz, rövanşa daha rahat çıkacaklar. Çabuk oynarlarsa orada da kazanabilir.

RIDVAN DİLMEN: İKİ AYRI DEVRE (MİLLİYET)

Fenerbahçe'nin böyle bir rakibe karşı bu kadar çabuk yorulacağını tahmin etmiyordum. Yine de rövanş için avantajlı bir skor elde ettiler.

Cuma günkü Fenerbahçe yoktu sahada. Daha iyi konsantre olmuş, daha canlıydı. Ayrıca takımın iki kilit oyuncusu Lugano ve Alex geri dönmüştü. Sonuçta bunun karşılığını aldılar.

... Anderlecht tahminimin altında çıktı. Üç tane savunma arkasına koşu yapan oyuncuyla oynuyorlar. Rövanş iki hafta sonra olacağı için tur için avantajlıyız. Çünkü o zaman kadar Fenerbahçe daha da toparlanır.
Bu arada maçın hakeminin Premier Lig'de görev yaptığına inanmak çok zordu. Çok kötü bir yönetim gösterdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.B. Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
19:30
Slaven Koprivnica - Galatasaray
UEFA Kupası 2. ön eleme karşılaşması (Lig TV)
19:30
Maccabi Tel Aviv - K.Erciyesspor
UEFA 2. tur ön eleme karşılaşması
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.B. Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45