kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Beşiktaş yorumları

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Beşiktaş, dün akşam Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Zürih ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takımın sergilediği futbol göz doldururken son saniyelerde yenen bir gol moralleri az da olsa bozdu. Spor yazarlarının ortak görüşü ise Kartal'ın İnönü Stadı'nda Şampiyonlar Ligi vizesini rahat bir şekilde alacağı yönünde. Yazarların maçla ilgili yorumları şöyle;

KAZIM KANAT: BU DELGADO'YU KOVUN! (SABAH)

Çağdaş futbol oynayan Beşiktaş'ı keyifle izledik. Skor hiç önemli, değil. Önemli olan Ertuğrul Sağlam'ın içinde olan düşünce, futbol felsefesi.

... Bu konuda Sağlam'ı önce övüyoruz; İbrahim Akın'ı oyuna alarak ben bu Zürih'i burada farklı yeneceğim dedi. Ben her zaman starları aynı anda yan yana (Rico, Delgado ve Akın) oynatırım dedi. Bu büyük bir cesaretti.
Sonra da Sağlam'ı eleştiriyoruz; Böyle düşünen biri 10 dakika sonra Koray Avcı'yı oyuna alıp çift ön liberoya geçti. Bu doğru düşünceydi. Ama çıkması gereken asla Rico Paşa değildi.

Son olarak: Delgado'yu oyundan aldı ama Delgado da asla çıkmazdı.Çünkü Beşiktaş bir anda oyunda lidersiz kaldı.
MESAJ: Hatırlatayım istedim. Yorumcu Sinan Engin, "Bu Delgado'yu derhal kovun..." diyordu. Sorumlu Sinan Engin şimdi acaba ne diyor?. Cevap bekliyorum efendim!

TURGAY DEMİR: İNÖNÜ'DE BİTİRİR.. (SABAH)

Şampiyonlar Ligi hedefine Sağlam adımlarla koşan Beşiktaş, Zürih karşısında zorunlu şartlardan doğan farklı bir 11'le sahadaydı. Tello'nun yokluğunda Serdar Özkan sol kanada geçerken, sağ kanadı kullanmak da Ali Tandoğan'a kalıyordu. Oyun sistemi Sheriff deplasmanından pek farklı değildi.

... Kalesini iyi savunan, çabuk kontrataklarla rakibine gözdağı veren Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı eli belinde dolaşan Rico Paşa'ydı. Bir serbest atış kullanmak dışında kılını bile kıpırdatmadı Ricardinho. Böyle bir maçta, bu kadar duyarsız olmasını anlamak ve kabul etmek mümkün değil.

... Sonuç olarak kağıt üzerinde zor görünen maçtan Beşiktaş akıllı futboluyla istediğini alırken, tur kapısını araladı. Bu takımı İnönü'de yenmek çok daha kolay olacaktır.

İLKER ATEŞ: KAPI ARALANDI (FOTOMAÇ)

Son dakikada gelen şok gole kafanızı fazla takmayın. Hatta Beşiktaş'a kazanmış gözüyle bakın. O golü Zürih atmadı. Kim attı? Resmen İngiliz hakem attı. Çünkü 6 dakikalık uzatma süresini 8 dakika oynatıp, gole adeta davetiye çıkardı. İşin esasına bakarsanız, İngiliz hakemin bu büyük falsosu dışında oyunda başka da bir kusuru yoktu. Ama bu kusuru, ayıplanacak kadar yakışıksızdı. Hiç kuşkunuz olmasın. Beşiktaş, Zürih'te araladığı Şampiyonlar Ligi kapısını rövanşta ardına kadar açacak. Çünkü arada kalite farkı var. Zaten bu fark nedeniyle Zürih korkak, Beşiktaş cesur oynadı.

KORKUT GÖZE: ÇATIŞMA (HÜRRİYET)

... Böylesine hücum özellikleri ile donatılmış bir kadro, daha atak ve tempolu oynamalıydı. En azından rakip kaleyi daha çok düşünmeliydi...

Açıkcası, Beşiktaş Ertuğrul Sağlam gibi yürekli davranmalıydı!

Uzatma dakikalarının son saniyesinde yenilen gol, işte bu korkak davranışın bedeliydi. Beşiktaş'a fazla bir zararı dokunacağını aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Beşiktaş, aradığı skoru yakaladı.

Ama rövanşa elini kolunu sallayarak çıkmak varken, işi neden yokuşa sürersin!

MUSTAFA DENİZLİ: BEŞİKTAŞ'IN ŞANSI!... (MİLLİYET)

Bütün Beşiktaşlılar ve Türk futbolseverler şunu iyi bilsinler; Beşiktaş yediği son saniye golüne rağmen büyük bir ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne kalacaktır.
Uzatmalara giden bölümde düşüncelerim hazırdı. Beşiktaş maçı 1-0 kazanmış olsaydı büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi'ne giremeyecekti. Bu son derece iddialı bir görüş, ancak aynı zamanda son derece samimi bir düşünce. Beşiktaş'ın yediği gol Şampiyonlar Ligi'nin habercisi oldu, benim düşüncem bu yönde.

... Şunu da gayet samimi olarak belirteyim; Beşiktaş, Zürih'te yemediği golleri İstanbul'da yerdi. Bu gol Beşiktaş için uyarıcı bir goldür, yoluna devam etmesini sağlayacak bir goldür. Yediği gol Beşiktaş'ın şanssızlığı değil, şansıdır. Ama siyah - beyazlı takım yine de son derece dikkatli olmak zorundadır. Çünkü Zürih, Beşiktaş'a gol atma şansına sahip bir takımdır. Beşiktaş açısından yediği gol belki önümüzdeki 90 dakikayı belki de Şampiyonlar Ligi'ni kurtarmış bir goldür. Ama hala tur garanti değil.

HAŞMET BABAOĞLU: FUTBOLUN CİLVESİ (VATAN)

Hemen her Beşiktaş maçında istiyorduk ki, Delgado rakip savunma duvarını toplu ya da topsuz delmeye çalışsın; aralara sızıp gol kovalasın.

Ama bir türlü olmuyordu. Ya tam böyle oynamaya başlamışken kenara alınıyordu ya sakatlanıyordu ya da golle buluşamadan yorgun düşüyordu. Kısmet Zürih'eymiş!

Arjantinli futbolcunun henüz 3. dakikadaki inatçı top takibi ve savunmanın arasından yaptığı gol koşusu müthiş değerli bir gol getirdi. Bu erken gol "en önemlisi gol yememek, hele bir de gol attık mı, değmeyin keyfimize" diye düşünen Ertuğrul Sağlam'ın hesaplarını bir anda temize çekti. Futbolcuları rahatlattı. Zürich'in "iki atarız, üç atarız" açıklamaları yapan hocası Challandes'i ise hasta etti!

ATIF KEÇECİ: KARTAL, İŞİ İNÖNÜ'DE BİTİRİR (ZAMAN)

Şampiyonlar Ligi ikinci elemesi şansı bu defa Zürih karşısında aranacaktı. Tello'nun yokluğunda Serdar Özkan orta sahanın solunda görev almıştı. Sağda da Ali Tandoğan forma bulmuştu.

Ertuğrul Sağlam'ın tek ön liberolu anlayışı, Cisse'yle sahaya yansımıştı. Henüz 3. dakikada gelen gol Beşiktaş'a çok ciddi bir avantaj anlamı taşıyordu.
... Rakibin artan baskısı uzatmalarda beraberliği getirse de bu takımdan üstün olan Beşiktaş yoluna devam edecektir. Zira bu Zürih'i, Beşiktaş İnönü Stadı'nda evire çevire yenip Şampiyonlar Ligi'nin kapısını ardına kadar açar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.B. Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
19:30
Slaven Koprivnica - Galatasaray
UEFA Kupası 2. ön eleme karşılaşması (Lig TV)
19:30
Maccabi Tel Aviv - K.Erciyesspor
UEFA 2. tur ön eleme karşılaşması
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.B. Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45