kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer jest yaptı

Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 60. hükümetin listesinin onaylanmasını yeni cumhurbaşkanına bırakarak jest yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü girişinde basına bir açıklama yapan Erdoğan, "Sayın cumhurbaşkanı listemi kendisine sunmadan 'bu listeyi yeni cumhurbaşkanına sunun' dedi... Listenin onanması yeni cumhurbaşkanına kaldı" dedi.

Erdoğan, bir soru üzerine, Sezer'in bu davranışının "bir reddetme" olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı ve "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu hareketi için yeni cumhurbaşkanı açısından bir jest diyebiliriz" dedi.

Erdoğan, gazetecilerin bakan adlarını öğrenmek için art arda sordukları soruları yanıtlarken, icracı bakanlıklardan kültür, enerji ve orman bakanlıklarında değişiklikler yapacaklarını, bazı icracı bakanlıklar ve devlet bakanlıkları arasında yeniden görev dağıtımı olacağını söyledi.

"Yeni kabine benim dışımda 24 bakandan oluşacak" diyen Erdoğan, piyasalarda bugün yaşanan dalgalanmalara ilişkin görüşünün sorulması üzerine de, "İnanıyorum ki piyasalar kısa zamanda toparlanıp yoluna devam edecektir" dedi.


SEZER'İN KARARI AKP'DE ŞAŞKINLIK YARATTI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 60. Hükümetin kabinesini onaylamayarak, "yeni Cumhurbaşkanı onaylarsa daha uygun olur" sözleri AKP içinde şaşkınlık yarattı.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, böyle bir kararı beklemediklerini belirterek, "Bir gün önce Anayasa, YÖK ve Danıştay'a üye atarken de aynı hassasiyeti gösterseydi daha uyumlu olurdu" dedi. Ergin, Sezer'in tavrına "ötekilerde de aynı tavrı gösterseydi, jest yaptı diye düşünürdük" diyerek tepki gösterdi.

Bu arada bugün Köşk'ten onay bekleyen AKP'nin hükümet takvimi de Cumhurbaşkanı seçim sürecinin tamamlanmasının ardından uygulanacak.

REUTERS, ANKA