kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül DTP'yi ziyaret etti

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, adaylığına destek turları kapsamında Demokratik Toplum Partisi'ni ziyaret etti.

Gül DTP'ye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP Genel Bakan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AKP Grup Başkanvekilleri Fatma Şahin, Sadullah Ergin ve Salih Kapusuz ile birlikte geldi. Gül ve heyetini, DTP Genel Başkan Vekilleri Selahattin Demirtaş, Selma Irmak ve DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk kapıda karşıladı.

Cumhurbaşkanı adayı, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, ''Türkiye'de kardeşlik duygularının pekişmesi, Türkiye'nin yücelmesi, bütün milletimizin mutluluğu ve refahı bizim için önemlidir'' dedi.

Gül, DTP'yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, TBMM'de grubu olan siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini hatırlattı.

DTP'deki ziyaretinde de daha önceki görüşmelerinde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçilmesi halinde nasıl hareket edeceğini anlattığını
belirten Gül, şöyle konuştu:

''Seçilirsem bütün milletimizi kucaklayacağımı, herkese eşit mesafede olacağımı, siyasi kimliğimi sıyırarak bütün milleti temsil edeceğim için herkesle çok yakın bir çalışma içinde olacağımı söyledim. Türkiye'de kardeşlik duygularının pekişmesi, Türkiye'nin yücelmesi, bütün milletimizin mutluluğu ve refahı bizim için önemlidir. Hepimiz, TBMM'de yemin ettik. Anayasa'nın temel ilkeleri demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve bunun temel ilkelerimiz olduğunu, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü içerisinde cumhurbaşkanın tüm Türk milletini temsil ettiğini ve bu çerçeve içerisinde Türkiye'nin şüphesiz ki bir çok
meseleleri vardır, sorunları vardır, bütün bunları kardeşlik duyguları içerisinde ve demokrasinin genişlemesiyle halledilebileceğini konuştuk.Şüphesiz ki TBMM'nin kararı hepimiz için saygıyla karşılanacaktır. Kendileri de parti organlarında konuşup tüm bunları
değerlendireceklerdir. ''

Türk de, Gül'e nezaketinden dolayı teşekkür ederken, Gül'ün eşinin türbanlı olmasının kendileri için sorun olmadığını söyledi. Abdullah Gül'e destek verip vermeyecekleriyle ilgili olarak parti grubunda bir değerlendirme yapacaklarını, belirten Türk, daha sonra kişisel olarak oyunun rengini açıklayacağını söyledi.

Gül'le dostane bir sohbet gerçekleştirdiklerini kaydeden Türk, "Türkiye'nin birçok sorunu var bu sorunlar içinde bizce en önemlisi Kürt sorunu. Sorunların sivil yöntemlerle çözülmesi noktasında hem beklentimiz hem umudumuz var. Sayın Gül ile bu konuda nasıl bir gelişme sağlayabileceğimizi konuştuk, tartıştık."

TZOB'DEN GÜL'E DESTEK

Öte yandan Gül, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ni (TZOB) ziyaret etti. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Kayseri milletvekili Abdullah Gül ve beraberindeki heyeti, TZOB'a gelişinde kapıda karşıladılar.

Yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrasında Abdullah Gül ile Şemsi Bayraktar basın mensuplarına açıklamada bulundular.

Türkiye ve içinde bulunduğu coğrafyada önemli siyasi gelişmelerin cereyan ettiğini belirten Bayraktar, bu dönemde cumhurbaşkanlığı
makamının ifa edeceği görevin öneminin bilinci içerisinde olduklarını söyledi. Bayraktar, şöyle konuştu:

''Sayın Gül, yaptığı açıklamalarla, cumhurbaşkanı olarak seçilmesi halinde; anayasanın temel ilkelerine bağlı kalacağını, bütün vatandaşları kucaklayacağını, tarafsızlık ilkesi ile hareket edeceğini, ülkenin birliği, beraberliği için çalışacağını, siyasi kimliğini bırakarak herkese eşit mesafede olacağını, tüm sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine başvuracağını ifade etmiştir.Sayın Gül'ün kamuoyunu rahatlatan bu açıklamalarından dolayı son derece memnuniyet duymaktayız.''

Bayraktar, sivil toplum platformu olarak bilinen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesinin Eş Başkanı olduğu bu dönemde, kabinede Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Gül'ün, KİK çalışmalarında gösterdiği yakın ilgiyi cumhurbaşkanı seçilmesi halinde de göstermesini beklediklerini söyledi.

Bölgesel sorunların da yakından etkilediği, acil çözüm bekleyen siyasi, ekonomik ve sosyal ülke sorunlarının bir parçası olarak, Türk
çiftçisinin ve anayasal meslek örgütü ziraat odalarının, sorunlarının çözümü noktasında cumhurbaşkanlığı makamından beklentileri olduğunu bildiren Bayraktar, ''Sayın Gül'ün sorunlarımız hakkında geniş bilgi sahibi olduğu inancındayız. Yeni dönemde TBMM'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk demokrasisine yaraşır bir olgunlukla sonuçlanmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin, ülke, millet ve sektör için hayırlı olmasını temenni eden Bayraktar, Abdullah Gül'e başarılar diledi.


GÜL, TÜSİAD'I ZİYARET EDECEK

11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, destek arayışı kapsamında yapacağı görüşmeleri yarın TÜSİAD ile sürdürecek.

Gül, yarın TÜSİAD Ankara Temsilciliği'ni ziyaret edecek ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'la görüşecek.

(AJANSLAR)