kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Dubai'ye Türk çıkarması…

Aylardır dünyaca ünlü restoranların ülkemize gelmeye başladığını, İstanbul'da şube açmaya hazırlandıklarını yazıp duruyorum. Ancak sevindirici bir başka gelişme daha var ki, Türkiye'den birçok restoran da yurtdışına açılıyor. Üstelik son hızla... Bir ara herkes Atina'da mekan açmaya çalışıyordu. Şimdi ise Dubai çok gözde. Dubaili birçok işadamı, İstanbul'daki restoranlara ortaklık teklifi götürüyor. Bir süre önce yazmıştım, Mehmet Gürs'ün 'Mikla'sına Burj El Arab'tan teklif gelmişti. Ancak Gürs, "Dünyada bir tane 'Mikla' olacak" deyip, bu teklifi kibarca reddetmişti.

TEKLİFLERE DEVAM
Öğrendim ki, bir teklif de Tolga Atalay'a gelmiş. 2009 yılında tamamlanacak olan dünyanın en yüksek binası El Burj'un içinde 'Okka Et Lokantası'nı açması istenmiş. Biliyorsunuz, 'Okka Et Lokantası', şu anda sadece Kanyon'da var. Şimdilik 300 katlı ve 830 metre yüksekliğinde olması planlanan El Burj'un içinde Armani ve Bvulgari Otelleri de olacakmış. Daireler ise metrekaresi 50 bin Euro'ya satılmaya başlanmış bile. İşte tüm dünyanın konuştuğu bu prestijli binada yer alması istenen Tolga Atalay, bu sıralar çok heyecanlı ve Dubaiİstanbul arasında mekik dokuyor.

'TİKE' DUBAİ'DE
Dubai ile ilgili gelişmeler bu kadarla da sınırlı değil... Diyarbakır'dan çıkıp, Ankara ve İstanbul'da şube açan 'Tavacı Recep Usta', Dubai yolunda son hazırlıkları yapıyor. Kaburga dolması, gerdan haşlama, kemikli kaburga ve şiş gibi kendine özgü lezzetlerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Son olarak 'Tike' de Dubai'de şube açacak. Birçok ülkede şubesi olan 'Tike', Dubai ile birlikte bütün Arap ülkelerine de yayılmayı planlıyor. Ne diyelim, hayırlısı olsun...