kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakan Pepe'den çarpıcı açıklamalar

Yeni Haber
Pazar gününden bu yana Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesinde 5. yangının çıkması üzerine bölgeye gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hiçbir yangının kendiliğinden çıkamayacağını söyleyen Bakan Pepe, ''Bu yangınlar aynı anda 3-4 yerde başlıyor ve sanki meteorolojiyle anlaşmalı hareket ediyor gibi rüzgarın şiddetli olduğu vakitlerde çıkıyor. Ben buradan güvenlik güçlerimize, muhtarlarımızı sesleniyorum. Bu hainler bulunup ifşa edilmeli ve yargı bunlara caydırıcı cezalar vermelidir.'' şeklinde konuştu.

Yangınların merkezinde bulunan İzmir'e bağlı Yaka Köye gelen Bakan Pepe, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Pazar gününden bu zaman kadar süren yangınlarda toplam 350 hektarlık alanın yandığını ifade eden Bakan Osman Pepe, yangına 9 helikopter, 4 amfibi yangın söndürme uçağı, on tane Türk Hava Kurumu'na ait uçak, yüz arazör, bin tane işçiyle müdahale edildiğini belirterek, yangının şu an bir yer dışında kontrol altına alındığını aktardı.

Şu ana kadar sabotaj ihtimalinde dolayı yakalanmalarla ilgili hem Manisa Valiliği'nden hem de İzmir Valiliği'nden kendisine bir bilgi ulaşmadığını aktaran Bakan Pepe, bu zamana kadar orman yakan ya da bu konuda yardımcı olan bir kişinin yargı önünde ceza almamasından dert yandı.

Bu işi yapanların yakın çıkan yerleri bilen kişiler olduğunu ifade eden Bakan Pepe, bölgedeki yetkililerin daha dikkatli olmasını istedi. Geçen bu dönem itibariyle 1200 yangının çıktığı Türkiye'de 2007 yılı itibariyle bu rakamın 1900'e yükseldiğini kayden Bakan Pepe, ''Bu yıl itirabiyle 7 bin 300 hektar orman alanı yanarken geçen senenin aynı döneminde bu rakam 5 bin hektardı. Hem çıkan orman yangınında hem de yanan orman alanı açısında yüzde 50'lere varan bir artış söz konusudur.'' dedi.