kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Audi A8

Fener otomobil derbisinde Galatasaray'ı yaya bıraktı

ÖZHAN TEZEL
06.08.2007
Fenerbahçe ve Galatasaray arasında sahalarda yaşanan rekabet, yollarda da devam ediyor. Fenerli futbolcuların lüks otoları, Galatasaraylı futbolcularınkinden daha pahalı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fener otomobil derbisinde Galatasaray'ı yaya bıraktı
Geçen sezon Galatasaray'ın 14 puan önünde şampiyonluğunu ilan ederek Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, özellikle mali açıdan son yıllarda rakibine göre daha üstün bir performans sergiliyor. Kadrosuna Real Madrid'in Brezilyalı ünlü sol kanat oyuncu Roberto Carlos'u da katan Fenerbahçe'nin futbol dışında Galatasaray'a sağladığı ilginç bir üstünlük daha var: Futbolcuların otomobilleri. Yeşil sahalar bir yana, asfalt zeminde Fenerbahçe'nin yıldızları Galatasaraylılara göre daha pahalı otomobilleri tercih ediyor. İki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan kıran kırana rekabet, yollarda da devam ediyor. İşte asfaltta süren ezeli rekabette son durum. Kadrosunda daha çok yabancı yıldız oyuncuya yer veren Fenerbahçe Spor Kulübü'nde top koşturan futbolcuların otomobillerinin toplam değeri 1 milyon 800 bin Euro'yu geçiyor. Galatasaray'da bu rakam ise 1 milyon 578 bin Euro. Aslında son birkaç haftaya kadar her iki büyük kulübün futbolcularının kullandığı otomobillerin toplam değeri neredeyse birbirine eşitti. Fakat Fenerbahçe'nin, takıma en son katılan iki oyuncusu Roberto Carlos ve Vederson'a Audi marka araçlar tahsis etmesiyle durum Galatasaray aleyhine değişti. Carlos'a verilen 130 bin 287 Euro'luk Audi A8 3.0 TDI ile Vederson'a verilen 77 bin 950 Euro'luk A4 3.0 TDI terazinin ibresini Fenerbahçe lehine döndürdü.

CARLOS'LA ARA AÇILDI
Hakan Şükür, Ümit Karan ve Hasan Şaş gibi Galatasaray'ın yerli yıldızlarının lüks oto tercihi ise aradaki uçurumun daha da açılmasına engel oldu. Fenerbahçe'nin otomobil derbisinden galip çıkmasının bir başka nedeni ise Galatasaray'ın yabancı oyuncularına daha hesaplı bir çözüm olarak VW Passat tahsis etmesi. Galatasaray'ın son transferleri İsveç'li Linderoth ve Brezilya'lı Lincoln verilen Passat marka araçların toplam değeri Roberto Carlos'a verilen Audi A8'in yanından bile geçmedi. Bu tercihler otomobil derbisinde kimin kazandığını belirledi.

LÜKS OTO TUTKUSU
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de futbolcuların lüks araç sevgisi asfalttaki ezeli rekabetin tek değişmeyen ve değişmeyecek gerçeği oldu. Porsche, BMW, Mercedes ve Range Rover gibi lüks segmentin binek ve 4x4 araçları futbolumuzun starlarının ortak tercihi oldu. Tümer Metin ve Ümit Karan'ın Porsche marka spor otomobillleri asfalt derbisinde her iki takımın '10 numaralı' yıldız oyuncuları olurken, her iki takımdaki bazı otomobil tercihleri ise ilgi çekici. Galatasaray'ın genç oyuncularının Mini, Mustang ve Maserati marka otomobil merakı ile Fenerbahçe'deki bazı oyuncuların Audi Q7 ve Nissan Infinity gibi sportif 4x4'lere olan ilgisi göze battı.
Haberin fotoğrafları