kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okul telaşı başladı

Yeni Haber
Yaklaşık 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 2007-2008 eğitim öğretim yılı öncesi velilerin alış veriş telaşı başladı.

Alınan bilgiye göre, hazırlıkların bir ay öncesinden başladığı mağazalar, yeni eğitim yılı için reyonlarını oluşturdu.

Kırtasiye sektöründe hizmet veren Mopak Ankara Bölge Müdürü Ufuk Tamaşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim sektörünün 1 milyar YTL'ye yakın pazar payına sahip olduğunu söyledi.

Firma temsilcilerinin üretim ve stok açısından tüm hazırlıklarını tamamladığını ve ürünlerini mağazalara ulaştırdığını anlatan Tamaşa, ''Bundan sonraki çalışma satışa yönelik'' dedi.

Tamaşa, sektörde her yıl binlerce çeşit ürünün hazırlanarak piyasaya sunulduğunu, ancak, kaliteli yerli üretimin yanı sıra, ucuz ve kalitesiz Çin malı ürünlerin de yüzde 40'lara varan pazar payına sahip olduğunu kaydetti.

Tamaşa, ''Çin ürünleri reyonları adeta istila etmiş durumda. Bu ürünler düşük maliyetle geldikleri için firmalar ithal ürünü tercih ediyor. Çok sayıda firma üretim yapmaktansa bu tür ürünleri getirmeyi ya da orada imal etmeyi tercih ediyor'' dedi.

''FİYATLAR CAZİP''

Carrefour Adana Mağaza Müdürü Atakan Kayapınar ise okulların açılmasına bir ay olmasına rağmen, okul ihtiyaçları reyonunu hizmete açtıklarını, gösterilen ilgiden ise memnun olduklarını söyledi.

Dolarda yaşanan düşük fiyatın ve KDV indirimlerinin kırtasiye ürünlerine de yansıdığını anlatan Kayapınar, bunun da fiyatlarda yüzde 15-20'ye varan oranlarda düşüşe neden olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi ''spider man'', ''sünger bop'', ''barbie'' gibi çizgi film karakterlerinin süslediği ürünlere daha çok ilgi gösterdiğini belirten Kayapınar, önlük, çanta, defter, kalem, silgi gibi ihtiyaçların tamamının en düşük maliyetle 100 YTL'ye alınabildiğini, müşterilerine sundukları ödeme kolaylığı ile satışları daha cazip hale getirdiğini söyledi.

Kayapınar, okul alış verişlerinin gelecek haftalar çok daha fazla yoğunlaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AA