kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bursa'da susuzluğa karşı B planı

Yeni Haber
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kentin hiç yağış olmaması halinde ekim ayı sonuna kadar yetecek içme suyunu bulunmasına rağmen tedbir amaçlı olarak kuyu açma çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Şahin, açacakları 51 su kuyusuyla susuzluğa karşı 'B' planlarının hazır olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, Bursa'nın diğer illerdeki su sıkıntısını yaşamamasına ve ekim ayı sonuna kadar yetecek suyunun bulunmasına rağmen susuzluğa karşı kayıtsız kalmadıklarını, bu amaçla kentin dört bir yanında su kaybının önlenmesine yönelik içme suyu rehabilitasyonu çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çalışmalar kapsamında, Bursa'nın kaçak oranının yüzde 24'e indirdiklerini ifade eden Başkan Şahin, gerçekleştirdikleri yatırımlarla yılda 37 milyon metreküp su tasarrufu sağlandığının altını çizdi.

51 KUYUYA İLAVE 51 TANE DAHA AÇILIYOR


Bursa'da günlük 250 bin metreküp su tüketildiğini dile getiren Şahin, hiç yağış olmaması durumunda mevcut rezervin ekim ayı sonuna kadar yeteceğini vurguladı.

Şahin, şöyle devam etti: "Mevcut kapasiteye rağmen tedbiri elden bırakmıyoruz. Şu anda mevcut 51 adet su kuyusunun yanı sıra 51 tane yeni su kuyusunun açılmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca pınar kaynaklarından ve Osmangazi sulama kooperatifi kuyuları olmak üzere günlük 275 bin metreküp alternatif su rezervimiz olacak."

ŞEBEKE SUYUNDAN SULAMA YASAK

Şahin, suyun tasarruflu kullanılmasıyla ilgili Büyükşehir sınırları içinde bulunan tüm ilçe ve ilk kademe belediyelerine park, bahçe ve yeşil alanlarının sulanmasının şebekeden yapılmaması konusunda gerekli uyarıda bulunduklarını ifade etti. Şahin, su sıkıntısı olmamasına rağmen vatandaşlardan 'Bir damladan ne çıkar' demeden tasarrufa dikkat etmelerini istedi.

CHA