kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP'li vekillerin gözleri Başbakan Erdoğan'da

Ergun AKSOY ANKARA
Başbakan, yarın Cumhurbaşkanı Sezer'e yeni kabineyi sunacak. Eski kabineden sadece 4 veya 5 ismi koruyacağı ileri sürülen Erdoğan'ın büyük çaplı revizyona gitmesi bekleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
AKP'li vekillerin gözleri Başbakan Erdoğan'da
Yarın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e 60. Hükümetin listesini sunacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mevcut kabineden sadece 4 veya 5 isimi koruyacağı iddia ediliyor. Erdoğan, dün öğleden sonra partisinin genel merkezine gelerek yeni kabine için çalışmalarını sürdürdü. Erdoğan'ın bugün de MYK'yı toplayarak listeye son şeklini vereceği öğrenildi. Kulislerde şu isimler tellafuz ediliyor:
Adalet Bakanlığı: Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Ahmet İyimaya'nın yanı sıra, bu koltuk için en güçlü isim Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı.
Dışişleri Bakanlığı: Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olması üzerine boşalacak bu koltuk için adı ön plana çıkan isim Ali Babacan. Bu koltuk için Şaban Dişli ve Yaşar Yakış'ın ismi de konuşuluyor.
Başbakan Yardımcıları: Mehmet Ali Şahin'in koltuğunu koruması bekleniyor. Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay'ın adları da bu makam için ön plana çıkıyor. Ali Babacan'ın da Dışişleri Bakanı yapılmaması halinde bu göreve gelmesi bekleniyor.
Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı: Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek ve Başkan Yardımcısı Nazım Erken'in ismi gündemde.
Çevre ve Orman Bakanı: Bu koltuk için en güçlü isim Bursa Milletvekili Faruk Çelik.
Kültür ve Turizm: Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin buraya kaydırılabilir. Ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in de adı geçiyor.
Enerji Bakanı: Hilmi Güler koltuğunu koruyabilir. Rakipleri ise Afif Demirkıran ve Veysel Eroğlu.
Haberin fotoğrafları