kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yabancılar bekliyor

PERVİN KAPLAN HABER MERKEZİ
OKS ile öğrenci alan 17 özel okulda birinci kayıt dönemi yarın bitiyor. Velilerin çoğu ikinci yerleştirme sonucunu beklediği için özellerin kontenjanları büyük ölçüde boş kaldı..
Toplam kontenjanı bin 557 olan 17 yabancı liseye kayıt yaptıranların sayısı 175 oldu. Bu liselerde hâlâ bin 382 boş kontenjan bulunuyor. Özel Okullar İl Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal, Anadolu liselerine yapılacak ikinci yerleştirmeden sonra okulların kontenjanının dolacağını söyledi. Ortaöğretim Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile öğrenci alan ve Özel Okullar Sınav Yürütme Kurulu'na bağlı olarak kayıt yapan 17 özel okul için birinci ön kayıt dönemi dün başladı ve yarın sona erecek. Dal, "İkinci yerleştirmenin ardından bizim okullar için de kayıtlar başlar ve kontenjanların en az yüzde 90'ı dolar" dedi. Dal, özel okullar için 2. ön kayıt döneminin 21- 23 Ağustos, 3. ön kayıt döneminin 28-30 Ağustos tarihleri arasında olduğunu hatırlatarak, "3 Eylül tarihinden itibaren son kayıt dönemi başlayacak. İsteyenler puanlarına bakmadan öğrenci alacak" dedi.

AMERİKAN LİSELERİ
İlk kayıt döneminde özeller içinde en büyük ilgiyi İstanbul Amerikan Robert, Üsküdar Amerikan ve İzmir Amerikan liseleri gördü.