kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: Ben cumhurbaşkanı oluyorum, eşim değil

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, eşinin türbanlı olması nedeniyle yaşanabilecek sorunlarla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı ben oluyorum eşim değil. Yeri geldiğinde nasıl davranılması gerektiğini biliyorum. Bireylerin hak ve özgürlükleri Anayasa ile güvence altına alınmıştır" dedi .

Cumhurbaşkanı adayı Gül, sivil toplum örgütlerini ziyaretleri çerçevesinde Türkiyle Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu ve bazı oda başkanlarıyla bir araya geldi. Gül görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ekonomik piyasalarda bir istikrarsızlık yaratmayacağını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcklıoğlu da Gül'ün Cumhurbaşkanlığı makamının gerektirdiği nitelikleri eksiksiz taşıdığını belirterek, "tüm ülkeyi samimiyetle kucaklayacağına inanıyoruz" dedi.

Gül gazetecilerin sorularını yanıtlarken, türbanla ilgili bir soru üzerine "bunların tartışılmasını gereksiz olduğu kanaatindeyim" yanıtını verdi. Gül aynı konudaki diğer sorular üzerine, "Yeri geldiğinde nasıl davranılması gerektiğini biliyorum. Cumhurbaşkanı ben oluyorum eşim değil. İnsanların giyimleri kuşamları, hepsi anayasa ile güvence altına alınmıştır. Siz bunları sorarken kızmam ama sadece hanımlar arasında bir ayrım yapmamanızı sizden rica ederim. Temel hak ve hürriyetler de anayasayla güvence altına alınmıştır" şeklinde yanıt verdi.

ANKA