kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Kurnaz erkek karısına ismiyle seslenmez

Uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir röportaj yapmamıştım. Ayten Gökçer öylesine renkli bir kişilik ki kelimeler yetersiz kaldı içindeki enerjiyi anlatmaya. Büyük aşkı, kocası Cüneyt Gökçer'i anlatırken gözlerinin doluşu... "Çocukken erkek Fatma derlerdi bana, arka cepte sapan dolaşırdım" diye başlayan sokak hikayelerini anlatırkenki halleri, afacan yüzü... İnsan böyle zamanlarda "Niye televizyonda değilim?" diye düşünüyor. Ayten Gökçer öylesine bir cevher ki, hayatının her dönemi ayrı röportaj konusu olur. Biz ise bu haftaki Pazartesi Sohbeti'nde onunla aşk konuştuk. 87 yaşındaki kocasına duyduğu bağlılığı, ilişkileri yorumladı, tavsiyelerde bulundu. Yayınlanamayan önemli bir tavsiyesi daha vardı.
- Eşinize nasıl hitap edersiniz?
Kocacığım lafından nefret ederim. Yalnızken Cüneyt, başkalarıyken Cüneyt bey derim.
- Fazla resmi değil mi? Yani aşk sözcükleri yok mu, hayatım, aşkım gibi?
Dikkat et! Onu söyleyenden korkacaksın. Evliliğimizin ilk döneminde Cüneyt bana "Hayatım" derdi. Kurnaz erkekler karılarına isimleriyle seslenmez. Sevgi sözcükleri bulurlar.
- Neden?
Öteki kadının ismi kaçıverir ağzından diye korkarlar da ondan. Baktım Cüneyt şekerim, hayatım falan diyor. Tepem attı. "Bir kez daha duyarsam şekerim lafını bak ne oluyor şekerin" dedim. Geçenlerde ağabeyim eski flörtünün ismini ağzından kaçırdı. Olabiliyor böyle.
- Ağabeyiniz kaç yaşında?
75 yaşında. Daha çok yeni, 70 yaşında bir hanımla evlendi. Nasıl mutlular anlatamam. Ağabeyim ilk evliliğinden önce bu hanımla flört etmiş ama olmamış. Şimdi tekrar birbirlerini buldular. Aşk bitti diyenlere ders işte!
Ayten Gökçer 67 yaşında. "Kadının kaz, naz, kurnaz, enkaz" dönemleri vardır derken aslında kendisine büyük haksızlık ediyor. Karşımda hiçbir yerinde estetik olmayan, gözleri ışıl ışıl, hala aşktan, sevgiden, tutkudan bahseden bir kadın var.
Keşke o yaşta öyle olsam diyorum. Keşke o yaşta hâlâ, geçmişte kocama aşık kadınlardan bahsederken gözlerim kararsa!
Günümüzde ilişkileri gecelik kaçamaklara indirgeyenlere inat...
Aşk oralarda bir yerlerde var
Evlilik kurumuna gelince, hiç de umutsuz değilim!