kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Memur toplu görüşmeleri başladı

Yeni Haber
Memurların altıncı dönem toplu görüşmesi başladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki görüşmelere, Kamu-Sen ve Memur-Sen katılırken, KESK toplu görüşmeler, 'toplu sözleşme'ye çevrilmediği için toplantıyı boykot edeceklerini açıkladı.

Toplu görüşmelerin ilk turu Başbakanlık'ta başladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in hükümet adına yürüttüğü görüşmelerde, çalışan kesimleri en fazla üyeye sahip Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız temsil ediyor. Toplantıya Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da katıldı.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplantıya katılmazken, toplu görüşmelerin, 'toplu sözleşme'ye çevrilmemesi nedeniyle görüşmeyi boykot ettiklerini ifade etti. Buna karşın davete açık olduklarını belirten Tombul, diğer sendikalara da çağrıda bulunarak, hükümetin bu parçalı durumdan sonuç çıkardığını öne sürdü. Tombul, gelecek hafta Salı günü Başbakanlık yakınındaki YKM önünde eylem yapacaklarını da bildirdi.

AÇLIK SINIRI TALEBİ

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise, toplu pazarlık sürecini sonuna kadar devam ettireceklerini belirterek, 2008 yılında memur maaşlarının açlık sınırından çıkarılması, 2009 yılında ise 1030 YTL'ye yükseltilmesini talep edeceklerini söyledi. Akyıldız, grev ve toplu sözleşme önündeki engelin hukuki değil siyasi olduğunu kaydetti.

(ANKA)