kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hormonlarla gençleşin

11.08.2007
Yaşlanmanın zararlı etkilerinden kurtarmaya aday tıptaki yeniliklerden biri de hormon tedavisi. Yurtdışında hayli yaygın olan hormon tedavisi; yaşlanmayı etkisiz hale getirerek, gençlikteki diriliğe kavuşmayı sağlıyor. Yaşlılıkla beraber dengesi ve oranı değişen hormonları, dışarıdan iğne, tablet ya da jel şeklinde yerine koyabilmek gerektiğini belirten Uzman Doktor Ceyda Şener, 'Hayatın Güzel Yüzü' adlı kitabında farklı hormon tedavisindeki seçenekleri anlatıyor. İşte kitaptan doktor kontrolünde planlanması gereken hormon tedavisinde uygulanan yöntemler:

* Deriye uygulanan ve jel şeklindeki hormon: Kullanımı kolay olduğu için avantajlıdır. Dihydrotestosteron tedavisinde hormon, ihtiyaç geliştiğinde vücuda yayılır.

* Tablet formunda olan hormonlar: Bu tabletler, hipofiz hormonunu yavaşlatmaz. Günde 1-2 tablet, andropozu dengelemeye yeterlidir. Bu hormon sağlıksız karaciğerde kullanılamaz.

* Enjekte edilen hormonlar: Dokuda 10 gün kalabilen bu yöntemin dezavantajı, verilen yenileme hormonunun doğal hormon üretimini engellemesi ve son evresinde kadın hormonuna dönüşmesidir.

* Testosteron hormonu aşılanması: Hayli yararlı olan bu tedavi; 100-500 mg testosteronu derinin altına yerleştirmeyi kapsar. Emilme süresi, 6-9 ay arasındadır.
Haberin fotoğrafları