kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Genç Sivillerin muhtırası

"Genç subaylara" alternatif olarak, "Genç Siviller" ismini benimseyen bir grup, demokrat çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı tartışmasına, hayali aday Aliye Öztürk'le katılan Genç Siviller, Öztürk'ün vaatlerini şöyle sıralıyor:
- Milli Güvenlik Akademisi'nin yerine, Çankaya Köşkü'nde Demokrasi Okulu kurarak, askerve adlbürokrasiye devam zorunluluğu getireceğim.
- Kamusal olsun olmasın, her türlü alanda, Emel Sayın'ın 'Çile bülbülüm çile' şarkısına eşlik edeceğim ve herkesle birlikte bağırarak 'Allah' diyeceğim.
- TMSF'nin YÖK'ü tasfiye etmesini sağlayacağım. Başkanlığı'na da Şerif Mardin'i getireceğim.
Sağolsun Aliye Öztürk bu arada bana da iltifatta bulunmuş ve şöyle demiş: "Çankaya Köşkü'nün kapısından, ömrü hayatında bir darbe girişimine kalkışmış, ucundan 4 darbeden herhangi birini desteklemiş kimseyi almayacağım. Bunun tespiti için Nazlı Ilıcak'a kapıda özel görev vereceğim."
Aliye Öztürk 16 Nisan'dan beri aday. 22 Temmuz sonrasında, Abdullah Gül ile ilgili tartışmaların başlaması üzerine, Genç Siviller gene devreye girdiler; Gül'e alternatif tek adayın Aliye Öztürk olduğunu söyleyerek, mizahi bir yaklaşımla gelişmeleri eleştirdiler: "...Emekli hukukçuları, askerleri, politikacıları naftalin kokulu sandıklardan çıkardılar, bilirkişi diye önümüze koydular. Koskoca hâkimler, 367 saçmalığını, gözümüzün içine baka baka onayladı. 'Yok artık bu devirde olmaz' denen oldu, bir gece yarısı asker muhtıra verdi. Düdük çaldı; köşelerin en mert ve
yetkin diye bilinen kalemleri, güya solda fikirsel temel lerini kuran lar , bir anda özkök lerine döndüler ve bilâ istisna , bu sürecin, coşkun ve yılmaz savunucuları oldular. Ve sonunda, iktidar mücadelesinin meyvelerini alma mevsimi geldi; önümüze sandık kondu. Hesapları tutmayan toplum mühendisleri hiç üzerlerine alınmadılar; halkın ahmaklığından, hatta ihanetinden dem vurdular. Ayağa kalkıp üzerlerindeki tozları silkelediler ve hiçbir şey olmamış gibi 'Nerede kalmıştık?' diyerek yeni taktikler geliştirmeye koyuldular... Gelin bir fedakârlık yapın, Abdullah Gül üzerinde uzlaşın."
Ben gene kendimle ilgili konuya dönersem... Genç Sivillerin yukarıdaki açıklamasında Aliye Öztürk'ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Çankaya kapısından girmesi yasaklanacak isimlerin ipuçlarını da buldum: "Nuray Mert, Murat Yetkin, Ece Temelkuran, Ertuğrul Özkök, Fikret Bilâ, Bekir Coşkun, Mehmet Yılmaz."