kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mafya-Irak arasında gizli silah anlaşması

Irak'ta 90 bin silahını kaybeden ABD denetimin ucunu kaçırdı... Irak İçişleri Bakanlığı'nın, İtalyan mafyasıyla 40 milyar dolarlık gizli silah anlaşması ortaya çıktı..
ABD sayıştayı tarafından geçen hafta Irak'a gönderilen 190 bin silahın kayıp olduğunun açıklanmasıyla zor durumda kalan ABD yönetimi, bu kez de İtalya'dan gelen haberle sarsıldı... İtalyan polisi mafyaya karşı yürütülen 'Parabellum Operasyonu'nun altından Irak'a 40 milyon dolarlık silah satışını içeren anlaşma çıktığını açıkladı. 105 bin tüfek satışını içeren anlaşmada siparişi verense Irak içişleri Bakanlığı...

'MİLİTANLAR GİDEBİLİR'
Irak'ın silah alımını ABD'ye bildirmesi gerekiyor. Ancak, ABD bu konuda bilgisi olmadığını açıkladı. Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de "Silahları Anbar bölgesindeki polisler için" diye konuştu. İngiliz The Guardian gazetesiyse "Silahların gerçek adreslerinin Şii liderliğindeki hükümete yakın milisler olabileceğini " yazdı.

ABD ONAYLADI İDDİASI
İtalyan Mafya Babası Massimo Bettinotti'ye gönderilen sipariş mesajında "İçişleri Bakanlığı 100 bin adet AK-47 ve 10 bin adet de makineli tüfek sipariş ediyor. Anlaşma, ABD ve Irak makamlarınca onaylandı" ifadeleri yer aldı. Geçen yıl Libya'ya gidecek uçakta uyuşturucu arayan polis, miğfer, ve silah katalogları ele geçirince bir grup İtalyan işadamının telefon ve e-postaları izlemeye aldı. Ve silah anlaşmasına ulaştı.