kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zico: Carlos kurtarıcı değil

Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Belçika'nın Anderlecht takımıyla yarın yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçından iyi bir sonuçla ayrılacaklarını söyledi.

Zico, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın odasında düzenlediği toplantıda, Anderlecht ile yarın çok önemli bir maç yapacaklarını vurgulayarak, ''Bu maç için kendimizi hazır hissediyoruz. Yarınki sonuç herhangi bir şeye karar vermeyecek, çünkü bir maç daha var, ama sahada yapmak istediklerimizi yapar, ciddi olursak ve rakibimize saygı duyarsak istediğimiz sonucu alırız. Umuyorum ki taraftarımızın desteğiyle yarın güzel bir sonuç alacağız'' dedi.

Futbolcularının da yarınki maçın ciddiyetinin farkında olduklarını kaydeden Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti:

''Ben ve bütün camia da biliyor ki Avrupa arenası bambaşkadır. Ufak tefek hatalara yer yok, ciddi davranmalısınız. Futbolcularımıza her zaman söylüyorum, yine söyleyeceğim. Yarın sahada sonuçtan bağımsız olarak eksik olmaması gerekenler savaş, mücadele, istek ve başarı hırsıdır. Bunlar olduktan sonra da sonuç elde edilir.''

''ŞANSLAR YÜZDE 50''


Zico, Fenerbahçe-Anderlecht eşleşmesinde favori olmadığını ifade ederek, ''Anderlecht, Avrupa kupalarında tecrübeli bir ekip. Fenerbahçe'nin de kadrosunda tecrübeli oyuncular var. İki takımın da şansları yüzde 50'' dedi.

Geçen sezon Avrupa kupalarında oynadıkları maçların kendileri için tecrübe olduğunu dile getiren Brezilyalı çalıştırıcı, ''Geçen sene Avrupa'da çok farklı yerlere gidebilirdik, ama geçmişte yaşadıklarınız sizin önünüzdeki ışığınız olmalı. Bir daha acı çekmemek için ders almalısınız. Biz de ders alıp, başarı için elimizden geleni yapacağız. Geçen sene yapamadıklarımızı, bu sene yapacağız'' diye konuştu.

KEZMAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Bir gazetecinin, ''Kezman, 'Tek forvet oynadığım için gollerim az' demişti. Bir anlamda sisteminizi eleştirmişti. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?'' şeklindeki sorusu üzerine Zico, Sırp futbolcunun bu görüşüne katılmadığını söyledi.

''Alex nerede oynuyordu diye sorarım size, Alex gol kralı oldu'' diyen Zico, şöyle devam etti:

''Benim görüşüme göre Alex de bir forvet oyuncusudur. Ben hiçbir zaman Fenerbahçe'nin ileride tek bir forvet oyuncusuyla oynadığı görüşüne katılmadım. Bazen Alex, bazen Deivid, bazen de birden fazla oyuncu ileriye destek vermiştir. Kezman bunları söylemişse o da futbolun içindedir saygı duyuyorum, söyleyebilir. Bütün maçları alıp sadece Kezman'ın ayağına gelen toplara bakmak yeterli zaten. Öyle hatırlıyorum ki maçlarda birçok kez Kezman'ın ayağına top geldi.''

''ROBERTO CARLOS KURTARICI DEĞİL''


Zico, bir soru üzerine Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un hiçbir takım için bir kurtarıcı olmadığını söyledi.

Roberto Carlos'a bir kurtarıcı gibi bakılmaması gerektiğini anlatan Zico, şöyle konuştu:

''Roberto Carlos iyi bir takımın, iyi bir tamamlayıcısıdır. O tekniği, kalitesi yüksek, pas oranı iyi olan, iyi şutları olan, maçın belirli anlarında rakibe ağırlığını hissettiren bir futbolcu. Hiç kimse Roberto Carlos'tan büyüler yapıp, rakip takımın tüm oyuncularını çalımlayıp gol atmasını bekleyemez. Roberto Carlos, bizim takımımızda da hiçbir zaman kurtarıcı olmayacak, ama takımımızın iyi bir tamamlayıcısı olacak. Real Madrid'de kurtarıcı Robinho, Nistelrooy, Raul'dur, Roberto Carlos kurtarıcı rolü üstlenmedi. Brezilya Milli Takımı'nda da Ronaldinho, Ronaldo ve Kaka kurtarıcıdır. Roberto Carlos bazı maçlarda çıkar çok harika ortalar yapar, duran toplardan gol atar. Bu tip bir oyuncudur. Her zaman kurtarıcı rolü üstlenen değil, gerektiği anlarda ortaya çıkan ve maç içinde her zaman ağırlığı olan bir oyuncudur.''

''ALEX VE APPİAH'IN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ''


Zico, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Alex ve Appiah'ın yokluğunu hissettiklerini söyledi.

Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti:

''Her büyük futbolcu bir takımdan ayrıldığı zaman o takım, o oyuncuların eksikliği hisseder. Milan'dan Pirlo'yu, Kaka'yı, Barcelona'da Ronaldinho ve Deco'yu çıkarın, bu oyuncuların yoklukları hissedilecektir. Biz de Alex ve Appiah'ın yoklukları hissediyoruz, ama bu tip büyük kulüpler bir iki futbolcuya bağlı olmamalı. Onların yerine oynayan oyuncular, onların eksikliklerini hissettirmemeliler. Appiah umuyorum ki en kısa zamanda dönecek. Alex dün takımla çalıştı. Kendini iyi hissediyor, durumu bu akşam netlik kazanacak.''

Takıma geç katılan Lugano'nun da Karşıyaka ile yapılan hazırlık maçında iyi oynadığını belirten Zico, bu oyuncu hakkında son kararı bu akşamki antrenmandan sonra vereceğini kaydetti.

TRANSFER KONUSU

Zico, ''Almanya'da Beşiktaş ile yapılan Süper Kupa maçından sonra yöneticilerle yaptığınız görüşmede, yöneticilerin transfer teklifine ''Hayır bu kadrom yeter'' dediğiniz doğru mu?'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

''Yönetim ve başkanımızla böyle bir konuşma geçti, ama transfer istememek değil. Fenerbahçe gibi bir takıma transfer istediğiniz zaman fark yaratacak bir futbolcu olmalı. Fenerbahçe'nin her zaman transfere açık olduğunu, elindekinden daha iyisini bulduğu zaman transfer yapabileceğini, Fenerbahçe'nin son güne kadar transfere kapalı olmadığını söylemiştim. Biz şu anda beklemedeyiz. Bize şampiyonluğu getiren oyuncular, elimizdeki oyunculardır. Ben inanıyorum ki elimizdeki futbolcular bize başarıları getirecek kaliteye sahipler.'' Zico, ''Yönetimden şu anda bir teklif var mı, yoksa sizin onlara verdiğiniz bir isim var mı?'' sorusu üzerine de ''Ben Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Transferleri ben yapmıyorum'' dedi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.B. Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.B. Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45