kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Roberto Carlos Beckham'ı İstanbul'a davet etti

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Real Madrid'te takım arkadaşlığı yaptığı David Beckham'ı daha önce Brezilya'ya çağırdığını fakat kendisinin gelmediğini belirterek, "Çağırırsam bu sefer inşallah İstanbul'a gelir" dedi.

Fenerbahçe Gazetesi'nde röportajı yayınlanan Brezilyalı futbolcu, "Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve camia. Bu beni çok fazla etkiledi. Yapılması gereken şey sadece sahadaki futbolu düzeltmek. Fenerbahçe benim gelişimle birlikte yerli-yabancı basında daha çok yer almaya başladı. Doğal olarak insanlar tanımaya ve merak etmeye başladılar. İşler doğru yapıldığı takdirde büyük bir çıkış neden olmasın. Bunun için buradayız." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı yenerek, sezona kupayla başladıklarını hatırlatan Roberto Carlos, takımıyla birlikte yeni sezondaki hedeflerini ise şöyle sıraladı:

"Bizim Beşiktaş'a karşı derbide galip gelmemiz çok önemliydi. Bunun dışında lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olarak önümüzde 3 kupa var. Tabii ki bunlardan 2'sini aldığınız zaman başarılısınız demektir. Gerçekçi olalım. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak gerçekten çok zor. Ben Real Madrid'de 3 defa bu şampiyonluğu yaşadım. Çok konsantre olmamız gerekiyor. Gerçekten bazı şeyleri doğru yapmanız gerekiyor. Ama bu 'asla olmayacak' anlamına gelmiyor. Lig ve Türkiye Kupası biraz daha kolay diyebilirim, ama dediğim gibi bu konuda her şeyi doğru yaptığınız zaman bir yerlere gelebiliyorsunuz. Ben kariyerim süresince çok kupa kaldırarak, adeta 'Kupakolik' oldum. Bendeki bu alışkanlığı Fenerbahçe'de de sürdürmek istiyorum."

Türkiye'deki ilk resmi maçına Beşiktaş ile yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa derbisinde çıktığını hatırlatan Brezilyalı futbolcu, "Derbi maçlarında duygular farklı olur, Beşiktaş maçında neler hissettiniz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Rakip takımın bize olan saygısı gerçekten beni çok etkiledi. Rakip taraftarlar ve oyuncular Fenerbahçe'ye saygı duyuyorlar. Ben bini aşkın sayıda, birçok derbi oynadım, ama bu taraftar kitlesi ile ilk defa sahaya çıktım. Fenerbahçe seyircisi çok ateşli ve her konuda müthiş destek veren bir taraftar. Onların önünde maça çıkmak gerçekten çok keyifli."

REAL MADRİD'DE DE TARAFTAR BENDEN GOL BEKLERDİ

Vatandaşı Alex'in Brezilya Milli Takımı'na kesinlikle daha fazla çağrılmayı hak ettiğini vurgulayan Roberto Carlos, "Taraftarlar senden sanki bir forvet oyuncusuymuşsun gibi gol atmanı bekliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu tür beklentiler Real Madrid'de de oluyordu. Taraftarlarımız illaki benim gol atmamı istiyor. Serbest atışlardan mutlaka gol bekliyorlar, ama tabii ki bu konuda biraz daha zamana ve taraftarlarımızın sabrına ihtiyacım var. Yeni geldim ve adapte olmaya çalışıyorum. Ama merak etmesinler bu tarz gollerimi görecekler. Şu an ben Alex'in topa vurmasını istiyorum, yeri geldiğinde Kezman'ın da. Sanırım Uğur da iyi vuruş tekniğine sahip."

BECKAM'IN, BENİM İSTANBUL'UMU GÖRMESİNİ İSTERİM

"Madrid'de Beckham ile aran çok iyiydi. Fırsat olursa Beckham'ı Türkiye'ye çağırmayı düşünür müsün" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şunları söyledi:

"Evet tabii ki düşünürüm. Aslında daha önce de Brezilya'ya çağırmıştım, ama vakti olmamıştı. Zaten aklımdan geçen bir durumdu bu. Benim İstanbul'umu görmesini isterim. İstanbul gerçekten her anlamı ile mükemmel bir şehir. İnsan burada isteyebileceği her şeyi bulabilir. Bunun yanında mükemmel plajları olan yerler var, oralara da gidip güzel vakit geçirir" diye yanıt verdi.

İstanbul'da trafik dışında her şeyin çok güzel olduğunu anlatan Roberto Carlos, "Ailem ile çok iyi vakit geçiriyorum. Annem, babam, kuzenlerim ve kız kardeşlerimle birlikteyiz. Genelde aile efradım ile çok sıkı fıkıyımdır. Tabii ki, her zaman saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde burada beraber olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Tam 7 çocuğu olduğunu kaydeden Roberto Carlos, bunların içinde büyük kızı Roberta'nın Brezilya'da futbol okuluna devam etiğini ve ileride kız takımlarında oynayabileceğini söyledi.

"Senin de veliahdın var mı? Bir başka Carlos gelir mi" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şöyle konuştu: "Ben bir kanat oyuncusu olarak, hem defansif hem ofansif yönümü çok iyi tuttum. Defans anlamında kafa toplarında bile boyum kısa olmasına rağmen etkiliyim. Bek oyuncularda yeni bir model geliştirmiş oldum. Benim değiştirdiğim bu özellik özetle; hücuma daha çok katkı sağlayabilen ve uzaktan sert şut atarak skora katkı sağlayabilen bir bek oyuncusu modeli. Her kanat ve bek oyuncusunun farklı özellikleri var, ama bu tarz komple bir oyuncu sayısı gerçekten çok az."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Gaziantep 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
6 G.B. Oftaş 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
9 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
10 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
11 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
12 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
13 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
14 Konya 1 0 0 1 0 1 0
15 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
16 Fenerbahçe 1 0 0 1 0 2 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Fenerbahçe 0  
 Ankaraspor 1  
  Ankaragücü 2  
 Beşiktaş 1  
  Konya 0  
 Trabzon -  
  Sivas -  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  G.B. Oftaş 2  
 Kayseri 3  
  V.Manisa 1  
 Gaziantep 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 4  
  Ç.Rize 0  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş Trabzon Cuma 21:45  
 Fenerbahçe Gaziantep Cumartesi 21:45  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:45  
 V.Manisa Ankaraspor Pazar 21:00  
 Konya Kayseri Pazar 21:00  
 Sivas İ.B.B. Spor Pazar 21:00  
 Ç.Rize G.Birliği Pazar 21:00  
 Ankaragücü Denizli Pazar 21:00  
 Kasımpaşa Beşiktaş Pazar 21:45