kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muzaffer Tekin

Alman Emniyeti Muzaffer Tekin'i 'tekin' bulmamış

TUTKUN AKBAŞ MERKEZİ
El bombalarıyla yakalanan "vatansever güçler" operasyonunda tutuklanan Muzaffer Tekin'in, 2003 yılında Alman Emniyeti tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla takip altına alındığı ortaya çıktı..
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarıyla başlayan "vatansever güçler" operasyonunda tutuklanan Muzaffer Tekin'in, 2003 yılında Alman emniyeti tarafından "uyuşturucu kaçakçılığı" suçlamasıyla takibe alındığı ortaya çıktı. Resmi raporda, Tekin'in yanı sıra Doğuş Faktoring şirketinin ortaklarından Ertuğrul Yılmaz ile Danıştay saldırısına karışan Ayhan Parlak isimleri de geçiyor.

RESMİ RAPOR VAR
Niedersachsen Eyaleti Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Hannover Narkotik Şubesi'ne gönderdiği Willi Neumann imzalı raporda, 11 Şubat 2003 tarihinde Ertuğrul Yılmaz, Ayhan Parlak ve Muzaffer Tekin'in telefon görüşmelerinin dinlemeye takılan kayıtları yer alıyor. Söz konusu belgede, Tekin, Yılmaz ve Parlak için "Türk kökenli uyuşturucu tüccarlarının ve kaçakçılarının telefonlarında yaptığımız dinlemenin durum değerlendirilmesi" deniliyor. Vatanseverler soruşturması kapsamında polisin mercek altına aldığı Doğuş Faktoring şirketinin kurucusu olan Ertuğrul Yılmaz, 23 Nisan 2003'te Almanya'da öldürülmüştü. SABAH'ın ele geçirdiği belgeye göre, Yılmaz, ölümünden 2,5 ay önce Alman Emniyeti tarafından takibe alınmıştı. Belgede Tekin, Yılmaz ve Parlak için, "Kısa bir süre içerisinde yüklü miktarda uyuşturucunun Almanya'ya getirilmesini planlamaktalar. Telefon dinlemelerinden yaptığımız değerlendirmeye göre, bu konuda 3. bir şahıs daha bulunmaktadır. Bu şahsın adı Muzaffer Tekin olarak tespit edilmiştir" ifadesi kullanılıyor. Muzaffer Tekin, Alman Emniyet belgelerinde uyuşturucu trafiğini organize etmekle suçlanıyor. Belgede şöyle deniliyor: "Muzaffer Tekin adlı şahıs 3 ay evvel Almanya'ya sahte bir kimlikle seyahat etmiştir. Kendisi Hannover merkezde sık sık bulunmaktadır. Yaptığımız araştırmalara göre, Almanya'ya birçok kez giriş çıkış yaparak, uyuşturucu trafiğini muhtemel olarak organize etmektedir." Belgede ayrıca, Niedersachsen Eyalet Başsavcılığı'nın Tekin'le ilgili herhangi bir Schengen ülkesine giriş yapması durumunda, "sahte kimlik kullanmak ve uyuşturucu kaçakçılığından" derhal tutuklanmasına karar verildiği belirtiliyor.