kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Para hırsıyla kalitemizi düşüremeyiz!

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Ezgi'nin Günlüğü, 25. sanat yılını Türkiye'nin en önemli sanatçılarının seslendirdiği şarkılardan oluşan bir albümle kutluyor. Grubun üyeleri "Gözünü para hırsı kaplayıp da saçmalayanlardan değiliz, kalitemizi düşürmeyiz" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Para hırsıyla kalitemizi düşüremeyiz!
Ezgi'nin Günlüğü', 25. yılını bir albümle kutluyor. Bu hafta piyasaya çıkacak 'Çeyrek' isimli çalışmada Sezen Aksu'dan Bülent Ortaçgil'e, Feridun Düzağaç'tan Candan Erçetin'e birçok isim ve grup, 'Ezgi'nin Günlüğü'nün en sevilen parçalarını seslendiriyor. 28 Ağustos'ta Kuruçeşme Arena'da albümün ilk konserini verecek 7 kişilik grubun üyelerinden Nadir Göktürk ve Hüsnü Arıkan sorularımızı yanıtladı...

* 25. yılınızda 'Çeyrek' adındaki albümünüzle hayranlarınızın karşısındasınız. Nasıl doğdu bu proje? Hüsnü Arıkan: Plak şirketi, grup üyemiz Gökhan Tümkaya ve Burhan Şeşen önayak oldu. İşleri onlar yürüttü. Şarkıcılara parçalar verdiler. Sonra da kayıtların peşinde koştular. Yaklaşık 6 ay oldu. O günden bugüne de şarkılar toparlandı. Adını da 25. yılımız şerefine 'Çeyrek' koyduk.

BİLDİĞİMİZ İŞİ YAPIYORUZ


* 25 yıl boyunca ayakta kalan çok şarkıcı ve grup yok. Varolmanızı neye bağlıyorsunuz? Nadir Göktürk: Bizden daha önce kurulmuş ve bugün devam eden gruplar da var ama biz 25 yıldır neredeyse hiç kesintisiz devam ediyoruz. Bugüne kadar tam 14 albüm yaptık. Bildiğimiz işi yapıyor, kendi müziğimizi kendimiz oluşturuyoruz. Kişisel hırslarımız yok.

* 7 kişilik bir grupsunuz ama en öne çıkan iki isim sizlersiniz. Bu durum sorun yaratıyor mu? H.A.: 93'ten beri Beyoğlu'nda çalıyoruz. Birlikte bir iş yapıyoruz. Çok öne çıkmak isteyen bir insan da zaten grupta yok. Nadir de ben de önde olmayı sevmiyoruz açıkcası. N.G.: Şarkıları genelde Hüsnü'yle ben yazıyoruz. Onun getirdiği bir şey olabilir. Ayrıca Hüsnü solist. Solist zaten en önde durur. Sorun çıkmıyor ya da bize öyle geliyor. (Gülüyor)

*
Albümlerinizde sound değişikliğine gitmeyi pek sevmiyorsunuz gözlemlediğim kadarıyla... N.G.: Müzik gittikçe hızlı tüketime dönük bir şey olarak yapılmaya başlandı. Şimdi çok teknolojik unsurlar kullanılıyor. Onlarla birtakım sesler birleştiriliyor. Ortaya yeni şeyler çıkıyor. Bizim ayağımız yere daha sağlam basıyor. Bu saatten sonra sound değiştirmemizin manası yok! Gözümüzü para hırsı filan bürümedi. Saçmalamamız için bir sebep olması gerekir ki o da yok.