kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Tarikatçı" Pentagon temsilcisi ortalığı karıştırdı

Yeni Haber
Pentagon'un Türkiye temsilcisi, tarikat filmde oynadı, ortalık karıştı.
Daha önce Ankara'da topuklarından vurulan Tümgeneral Peter U. Sutton hakkında önce ABD'de bir soruşturma başlatıldı ardından Türk generaller Sutton'dan açıklama istedi.

Amerika'da, aralarında Ankara'da Pentagon'un özel temsilcisi olarak da görev yapan Tümgeneral Peter U. Sutton'un da bulunduğu 7 yüksek rütbeli askerin, üniformaları üzerlerindeyken Hıristiyan Elçiliği isimli tarikatın tanıtım filminde oynaması büyük tepki çekiyor.

Amerika'nın en saygı gazetelerinden Washington Post, Pentagon'un konuşla ilgili araştırmasını tamamladığını ve askerlerin rütbelerinin alınabileceğini yazarken, Türk meslektaşlarının daha önce Ankara'da topuklarından vurulan Amerikalı generalden tarikat filmi hakkında açıklama istediği bildirildi.

Olayla ilgili Pentagon içinde açılan soruşturmada Tümgeneral Sutton'un, soruşturmayı yürüten generale verdiği ifadeden de alıntılar yapan Washington Post, Sutton'un tartışmalı videoda, "Pentagon'daki işimizin benim için önemli tarafı diğer inananlar ile birlikte bulunmak ve destekleyen kişi olmak" dediğini yazdı.

"VİDEO TÜRK GENERALLER ARASINDA KAYGI YARATTI"

Sutton'un verdiği ifadede tarikat videosu ve bu konuda çıkan haberlerin Türk meslektaşları arasında kaygı yarattığını ve videoda hakkında kendisinden açıklama istediklerini söylediği bildirildi.

Askeri ya da hükümet yetkililerinin görevleri ile dinsel aktiviteleri konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Washington Post'un başyazısında, "Özellikle askeriyede, yüksek görevde bulunanlar faaliyetlerinin hükümetin dinsel anlamda bir onayı şeklinde algılanıp alınmadığı konusunda emin olmalı" denildi.

OLAY GENERAL ANKARA'DA TOPUĞUNDAN VURULMUŞTU

Öte yandan olaya karışan, Tümgeneral Sutton, 9 Aralık 2004 tarihinde koruması olan Türk askeri tarafından Esenboğa Havaalanı'nda topuğundan vurulmuştu. Olayın kazayla meydana geldiği iddia edilmişti.

(ANKA)