kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Bir Pazar günü...

OKURUMUZ Tuna Saracoğlu, çok dikkatli. Sözünü sakınmadan, 5 Ağustos tarihli gazetede gördüklerini editörlerin dikkatine getiriyor. Şunları saptamış:
- Üçüncü sayfada Milli Hakem, Emniyet Şeridindeki TIR'a Girdi başlığında virgül tamamen gereksiz. Hakem cümlenin öznesidir ve burada, bu basit cümlede virgül olmamalıdır.
- Haberdeki fotoğraf, okur hassasiyetini dikkate almamış. Araba içinde sıkışmış bir ceset göstermenin ne manası var? Bu haber daha az irkiltici bir şekilde verilebilirdi. Bir de "..feci şekilde can verdi" ifadesini de bu basının kullanmaktan vazgeçmesini istiyorum. Ölüye saygısızlıktır.
- Kadın Vekiller dizisinde, Selma Aliye Kavaf ile ilgili bölümde habire 2003 seçimlerinden bahsediliyor. 2003'te yapılmadı seçimler, 2002'de yapıldı! İnsan en azından internetten kontrol eder. Hadi muhabir atladı, editörler de bakmaz mı bu bilgilere? Böyle hata yapılır mı?
- Pazar ekinde, Batman ili ile ilgili bir röportaj var. Spotta şöyle denmiş: "..Babalar evlilik çağındaki kızlarını, erkekler göğsü sarkmış karılarını ameliyat ettiriyor. Kentte güzel burunlu kadınlardan, küçültülmüş göğüslü erkeklerden geçilmiyor." Erkekte göğüs küçültme mi var?
- Futbol Efsaneleri olarak verilen bilgi kartlarına da değineyim. Johan Cruyff'un doğum yılı 1915 gözüküyor. Epey dayanıklı çıkmış yani! Tabii doğrusu 1947 olacaktı. Bana sorarsanız, üzerindeki bilgileri eskitmemek için, Ronaldinho ve Rooney gibi hâlâ oynayan (hakkındaki bilgiler değişebilecek) oyuncular yerine futbol kariyeri bitenleri bu kartlara alın.
Saracoğlu hemen hepsinde haklı. Göğüs küçültme konusunda, sadece, yanlış bir yargıya kapılmış. Sabah Pazar'daki editörler "evet, erkeklerde de fazla yağlı olan bölümleri aldırtma var, buna göğüs küçültme deniyor" diyorlar.
Gerisini, yani haklı eleştirileri, muhabir ve editörlerin dikkatine sunuyorum.