kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Dışişleri'nin alarma geçiren kriptosu

Dışişleri Bakanlığı'nın bir süredir mesaj merkezine Washington'dan düşen kriptolar alarm vermeye başladı. Çünkü, kendi iç gerginliklerine dalan Türkiye'ye karşı, ABD'deki Ermeni lobileri, sözde soykırım tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi'nden geçmesi için emin adımlarla ilerliyor. 435
sandalyeli Amerikan Temsilciler Meclisi'nde eylül veya ekim gibi gündeme alınması beklenen tasarıda Ermeniler destek anlamında kritik eşik olan 218 imzayı geçti.
Son gelen bilgilere göre 223'e ulaştı. Yani, adam adama markajla Ermeni lobileri yarıdan fazla desteği yanlarına almış durumda. Ayrıca, Amerika'daki Musevi lobileri de bu kez Türkiye için pek çalışmıyor. Sadece, Washington'da bir avuç Türk Büyükelçiliği çalışanı mücadele veriyor. Ama karşılarında dev bir Ermeni bloğu var. Tasarı olduğundan bir bağlayıcılığı olmamasına rağmen, Washington gibi en yakın müttefik olduğu iddia edilen kalenin düşmesi, bunun ileride Amerika'da yeni tavizlerde kullanılması ve diğer ülkelere de referans olması açısından bu girişimin durdurulması hayati önemde. İnşallah yanılırız ama Dışişleri kriptolarına bakınca bu kez işler Washington'da gerçekten iyi gitmiyor.