kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

O eski kasetten utanmıyorum!

İLKER GEZİCİ MAGAZİN
Önceki gece Açıkhava'da konser veren Özcan Deniz, 14 yıl önce konuştuğu bir kasetin ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı: O kaset nereye geldiğimin göstergesidir!..
Ünlü şarkıcı Özcan Deniz, önceki akşam Açıkhava'da konser verdi. Sahnede şarkıcıya kendi orkestrasıyla birlikte 'Ladies and Gentlemen' müzik korosu ve Orhan Şallıel yönetimindeki senfoni orkestrası eşlik etti. 135 kişilik bir müzisyen grubuyla konser veren Deniz, 4 bin hayranına seslendi.

Çok sefalet çektim
Sahnede kaldığı 2.5 saat boyunca, 30'a yakın şarkı seslendiren Deniz; 10 Temmuz 1993'te Laleli'deki iki yıldızlı bir otelde kalırken kaydettiği ses bandının ortaya çıkmasıyla ilgili de konuştu. Basına yansıyan bu görüntülere üzüldüğünü belirten Deniz, "Bu kaset aslında nereden nereye geldiğimin bir göstergesidir" dedi. İstanbul'a ilk geldiği yıllarda, çok yalnızlık ve sefalet çektiğini rahatlamak için de o kasedi doldurduğunu belirten şarkıcı, şunları söyledi: "Siz hiç canınız sıkıldığında veya yalnız kaldığınızda kendi kendinize konuşmaz mısınız? Bu kaset ne zor şartlar altında bir yere gelmiş olduğumun kanıtıdır." Özcan Deniz, yaşadığı zor günlere dair bir anektod da anlattı: "Aydın'da üzerimde reflektörlü bir kıyafetle sahneye çıkmıştım. O zamanın valisi Recep Yazıcıoğlu da karşımda oturuyor ama aynalı elbisemden dolayı bana bakamıyordu. Çok utanmıştım. Yaşım küçük olduğu için gittiğim hiçbir yerde bana sahne kıyafeti verilmedi. Hep sünnet elbisesiyle şarkı söyledim."

'I Feel Good'u söyledi
Konserinde, şarkı yazmanın ve albüm çıkarmanın zorluğuna da değinen Deniz, kendisi için 'albümü satmıyor' diyenleri eleştirdi. Özcan Deniz, "Son albümüm 'Hediye' en sevdiğim işlerimden biri oldu. Çıktığının ilk haftası 'satmıyor' diye yorum yapıldı. Durun bakalım, üstünden biraz zaman geçsin" dedi. Konserde 'I Feel Good' adlı İngilizce caz şarkısını başarıyla yorumlaması ise dakikalarca alkışlandı. Deniz, Açıkhava konserinde caz parçasının yanı sıra üç sazcı eşliğinde türkü de söyledi. Deniz konser çıkışında eğlence mekanı Cahide'ye gitti. Kendisini bekleyen basın mensuplarına yakalanmamak için şapka taktığı gözlenen ünlü şarkıcı, mekandan ayrılırken koşarak taksiye bindi.