kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuğba Özay, geçtiğimiz cuma akşamı girdiği Paşakapısı Cezaevi’nde sabaha dek ağladı. Koğuş arkadaşları "Üzülme abla alışırsın" diye onu yatıştırmaya çalıştı.

Milletvekili olmak ve siyaset yapmak istedi

Bedia Ceylan GÜZELCE
Cuma günü 'çeteye yardım ve yataklık' suçundan tutuklanan manken Tuğba Özay, politikayla her zaman yakından ilgilendi. "Bu ülkeye devrim gerek" dedi, CHP Gençlik Kolları'na üye oldu. İleride milletvekili seçilmeyi hedefleyen Özay'ın hayali ise kadın cumhurbaşkanıydı!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Milletvekili olmak ve siyaset yapmak istedi
Sıra dışı açıklamaları ve sivri çıkışları ile bilinen manken Tuğba Özay, geçtiğimiz cuma günü mahkeme kararı ile 'çeteye yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Akın Büyükoğlu'ndan ayrılmak istemesi üzerine tehditler alan ve bunu kumarhane sahibi Yaşar Öz'ün sağ kolu olduğu iddia edilen Cabbar Kibaroğlu'na aksettirdiği; iki taraf arasında çıkan silahlı çatışmanın azmettiricisi olduğu öne sürülen Özay'ın zor günleri devam ediyor.

ÇOK SEVDİĞİ AİLESİNE SESLENDİ
Kameralara takılan karelerden biri, Özay polis aracına bindirileceği sırada, "Ailem ve sevdiklerim bana inansınlar, bunların hepsi yalan!" diye bağırırken, birkaç polis tarafından başının ittirilmesiydi. Özay, şaşkın görünmemekle birlikte, çok üzgün ve halsizdi... Ailesine olan düşkünlüğünün altını her zaman çizen Tuğba Özay, geçtiğimiz aylarda GÜNAYDIN'a verdiği bir röportajda, "Ailem için can alırım, can veririm" sözleriyle bu büyük sevgisini vurgulamıştı. Ailesinin manken olmasına başlarda şiddetle karşı çıktığı ancak sonradan desteklediği Özay; eski sevgilisi Kürşat Yılmaz'ın, Özay'ın evinde gözaltına alınması ile son bulan olaylı günler için de, "Hayatımın en kara günleriydi" demişti.

BİR ERKEK BUNLARI YAPMAMALI!
O dönem de gözaltına alınan Tuğba Özay, nezarethanede geçirdiği süreyle ilgili, "Saatlerce dört duvar odada tek başıma kaldım. Ben içerdeyken televizyonlardan geçen altyazıları, ailemi düşündüm. İntihar etmek istedim. Biz böyle bir olayı hak etmedik, o insanı tüm çıplaklığıyla sevmiştim" açıklamasını yapmıştı. Özay, geçtiğimiz çarşamba günü gözaltına alındıktan sonra ise son sevgilisi Akın Büyükoğlu'na seslenerek, "Hayatımı kararttın, bir erkek bunları yapmamalı" dedi. Akın Büyükoğlu'nun ünlü mankenin iş yaşamına engel olma girişimleri ile başlayan olaylar zinciri Özay'ın tutuklanması ile sonuçlandı. Büyükoğlu'nun başlarda sergilediğinden çok farklı bir tavır göstermeye başlaması ile 'hayatının cehenneme döndüğünü' dostlarına söyleyen Özay, bir kadının her zaman kendi maddi özgürlüğünü eline alması gerektiğini vurguluyordu.

POLİTİK GÖRÜŞLERİNİ HEP SÖYLEDİ
Bir gün çalışmadığında bile bunalıma girdiğini söyleyen Özay'ın Büyükoğlu'ndan ayrılmak istemesinin belki de en temel nedeni buydu! Tuğba Özay, 20'li yaşların başındaki röportajlarında politikayla yakından ilgilendiğini, yurtdışında sanatçıların ve ünlü isimlerin politik görüşlerini söylemekten çekinmediklerini ifade ediyordu. Bir röportajında, "Bu ülkeye devrim gerek" diyen Özay, bu sözlerinden kısa süre sonra da 2002'de CHP Gençlik Kolları'na üye olduğunu açıkladı. Bu gelişme ile birlikte birçok defa, "Milletvekili olmak istiyorum" dedi. Ailesinin ona bir erkek çocuğu yetiştirir gibi her şeyi öğrettiğini söyleyen Tuğba, bir defasında kadınların da askere alınması gerektiğini savunmuştu. Kadın ve gençlik kollarının yeterince çalışmadığını düşündüğü için bir ara AK Parti'ye geçmek isteyen Özay, "Kadın bir cumhurbaşkanımız olmasını da isterdim" dedi. Politikayla ilgili sorulan sorulardan kaçmayan ya da yuvarlak cevaplar vermeyen manken, 1999'da katıldğı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşılama komitesine, 'temiz sicile' sahip olduğu için seçilmişti.

DEMİREL'E BEYAZ FÖTR ŞAPKA
Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın yanında yer alan Özay, bu organizasyon için günler öncesinden hazırlık yapmış, bunu da medya ile paylaşmıştı. O günlerde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in şapkalarının, elinden kapıldığı haberleri gündeme geliyordu. Özay da buna atfen, Bomonti'den beyaz bir fötr şapka almış ve bu karşılama töreni ile vermeyi hayal etmişti. Ancak 'bir şekilde' bir aksilik olmuş ve fötr şapkayı ulaştıramamıştı. Tuğba Özay, politikaya dair son dönem açıklamalarından birinde ise Abdullah Gül'ün Çankaya'ya yakışacağını düşündüğünü belirtmişti. Her zaman halkla kolay iletişim kurduğunu, her kesimden insanla kolayca anlaşabildiğini söyleyen Tuğba Özay, hayır işlerinde de sık sık yer alıyordu.

YARDIM AMAÇLI 'BEST OF TUĞBA'
"Türk kadınlarını zayıflatacağım" iddiası ile hazırladığı 'step-aerobik video' kaseti oldukça ilgi görmüş, kadınlara yönelik televizyon programlarında yer almıştı. Ünlü manken daha sonra; kendi fotoğraflarından oluşan 'Best Of Tuğba' kataloğundan beş yüz adet bastırmış, buradan elde edeceği geliri de yardıma muhtaç çocuklara bağışlayacağını açıklamıştı. Menajeri Kadir Şen'in sözlerine göre; Özay 'kaprissiz' bir mankendi. Katılacağı tanıtımlarda hangi arabayla karşılanacağı ya da uçak biletinin birinci sınıf olmasıyla ilgilenmiyordu. Şen, Özay'ın özellikle üniversite etkinliklerinde bulunmak istediğini belirterek, "Gençlerle bir arada olmayı çok seviyor ve onların organizasyonlarında asla sorun çıkarmıyordu" dedi. Anadolu'da en çok iş yapan mankenlerden biri olan Tuğba Özay, bu durumu, insanları tanıması ve onlarla, onların dilinden konuşabilmesine bağlıyordu. Röportajlarında 'bir günde dört farklı şehir' gezdiği günler olduğunu dile getiren Tuğba Özay, kendi deyimiyle 'karınca gibi' çalışıyordu.
Haberin fotoğrafları