kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kozmetik mi, estetik mi?

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
10.08.2007
Kremler, serumlar ve tonikler güzelleşip gençleşmek için yeterli mi? Yoksa neşterli dokunuşlara mı başlamak lazım? Bir türlü karar veremeyenler için dermatologlar ve estetik cerrahlar konuyu tartıştı..
Kırışıklık
Yüz asma ya da germe mi, peptit veya hylorik asit içerikli krem mi?

Selülit
Mezoterapi ya da karboksiterapi yerine soyalı kremler olur mu?

Gözaltı torbası
Gözaltı torbası için ameliyat yerine heparinoidli krem yeterli mi?

Cilt yenileme
Radyofrekans ve IPL'nin etkisi; somonlu serumla sağlanır mı?

Op. Dr. Tuğrul Turan (Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı)
Göğüs büyüten dermo kozmetik ürün bile var
Kozmetik ürünler sorunsuz ciltler için üretilir; yüz kırışıklıkları, gözaltı torbaları, selülit ya da cilt sarkmaları için kalıcı bir etki veremez. Dermo kozmetik ürünler artık abartılıp meme büyütme için bile öneriliyor ancak gerçek bir meme büyütmenin tek yolu meme silikon protezleridir. Herhangi bir kremin hormonal bir etkisi olmaksızın gerçek bir meme büyümesi yaratması akla ve mantığa aykırıdır.

Op. Dr. Osman Şenel (Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı)
Vaatleri fazla, yapabildikleri ise sınırlı

Dermo kozmetikler vaat ettikleri yere gelebilmiş değiller. Bilimsel arenada da iddia ettikleri iyileştirme örneklerini çok küçük oranlarda başarabildiklerini görüyoruz. Cilt yenileme ve leke tedavisinde de, çok başarılı olan glikolit asitler dışında dermo kozmetikler hayal vaat ediyor.

Dr. Zekayi Kutlubay (Dermatoloji Uzmanı)
Erkekler estetik yerine kozmetik ürünlere yöneldi
Estetik ameliyat olmak istemeyen ancak her zaman bakımlı ve iyi görünmek isteyen erkekler artık dermo kozmetik ürünler kullanmaya başladı. 35-60 yaş arası erkekler artık eşlerinin kremlerini kullanmayı bıraktı ve bilinçlendi. Özellikle gözaltı morlukları ve ince kırışıklıklar için erkekler ameliyat yerine kozmetiği tercih ediyor.

Dr. Meriç Aksoy (Dermatoloji Uzmanı)
Orta yaş için ilk basamak olabilir

Ameliyattan önceki ilk basamakta dermo kozmetik ürünlerin kullanılmasını öneriyorum. Özellikle anti-aging operasyonu düşünenler için bu ürünler ameliyat süresini uzatır. 38 yaşından sonra estetik yaptıranlar bu ürünleri kullandıklarında, operasyonları çok daha kalıcı hale geliyor. Her yaş grubunda, kozmetik ürünlerin hem önleyici hem de koruyucu özelliğinden

Dr. Belma Bayraktar (Dermatoloji Uzmanı)
Kozmetikler yaşam tarzıyla desteklenmeli
Kırışıklıklar için yüze uygulanan mezoterapi işlemiyle cilt gençleştirilebilir, botoks ve dolgu malzemeleriyle kırışıklıklar doldurulabilir. Dermo kozmetikler ancak bunlara ek olarak kullanılırsa faydalıdır. Cildin elastikiyetini artırmada uygun kozmetikler etkilidir. Peeling uygulamaları gibi yardımcı yöntemlerle cilt onarımı zaman zaman desteklenebilir. Gözaltı torbaları için de kozmetik çok etkilidir, öneririm.
Haberin fotoğrafları