kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
BALÇİÇEK PAMİR

Biyonik Başkan Aziz Yıldırım

Telefonda sımsıcak bir ses. "Demek siz de Fenerbahçelisiniz," dedi. "Tabii," diye cevap verdim. "Babam Galatasaray Lisesi mezunu Fenerli'ydi. Kocam da iyi taraftardır. Üstelik ikizler de Fenerli." 81 yaşındaki Rıdvan Özdin, Yüksek Divan Kurulu ve Haysiyet Divanı Üyesi, "O zaman size bir kitap göndereceğim," dedi. Kitap elime geçene kadar çoktan okuduğumu hatırlamamıştım. Görünce gülümsedim. Kitabın ismi, Fenerbahçe ile kırk dört, Aziz Yıldırım ile sekiz yılım. Yazarı Rıdvan Özdin.

* Özdin anlatıyor: "Bir gün Fenerbahçe Kulübü'nün telefonundan Nejat Uygur aramış. O da koyu bir Galatasaray taraftarıdır. O anda görevli olduğum Haysiyet Divanı'nın telefonu meşgul olduğundan, Uygur uzunca bir süre Fener marşını dinlemek zorunda kalır. Bana ilk bağlandığında ilk sözü 'Rıdvan Bey, sen bana bu marşı dinlete dinletene Fenerli yapmak istiyorsun galiba,'oldu. 'Beni bir gün hayranı olduğum başkanınız ile görüştürürsen memnun olurum,' dedi. Aziz Yıldırım ile Nejat Uygur'u kulüpte bir araya getirdim. Sohbetin sonunda Uygur, Yıldırım'a 'Biyonik Başkan' lakabını taktı." Kitapta Özdin'in Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım anıları var. Meraklılara öneririm.

* Gelelim yeni formanın rengine. Ne yalan söyleyeyim, turkuaz rengi ekranda sevimsiz gözükmüştü önce. Ama formayı elime alıp baktığımda hiç de öyle olmadığını fark ettim. İkizler Rıdvan Özdin sayesinde formalandılar. Bize de karı koca kendi formamızı almak düştü. Yani turkuazlar tamam!