kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuncel, cezaevinden Meclis’e geldi.

'Yeni anayasa lazım'

* Meclis'e geldiğiniz gün neler hissettiniz. Örneğin MHP ile aynı sıralarda oturmak nasıl bir duyguydu? Bahçeli sizi alkışlamadı... Kimi alkışlar kimi alkışlamaz. Bu problem değil. Birlikte çalışacağız. Parlamento'da bize karşı olumlu bir refleks vardı.

* DTP'nin en önemli söylemlerinden biri Kürt sorunu. Peki Kürt halkı ne istiyor? Türkiye'de alışılagelmiş bir siyaset tarzı var. Bazı şeyler tabu, tartışılmıyor. Toplumun temel dinamikleri ile birlikte siyaset yapacağız. 1980 Anayasası Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Kürt sorunu çok önemli. Bunu topluma anlatmak gerekiyor.

* Bir mesajınız var mı? Beni Parlamento'ya gönderirken, "Ezilenlerin, emekçilerin sesi olun" dediler. Sokakta gezerken insanlar selam verirken, "Sizden beklentimiz var" diyorlar. Bu noktada halkın görevini yapmayan vekilleri geri çağırma yetkisi de olmalı.

* AK Parti'nin bölgedeki oy patlaması konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu kadar oy patlaması beklemiyordum. Ancak bir partinin başarısı ya da başarısızlığı üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Doğu'da DTP ve AKP yarıştı. AKP iktidar olmanın avantajlarını kullandı.

* Anayasa değişikliği nasıl olmalı? Sivil anayasa konusunu seçim sürecinde de dile getirdik. Özellikle kadın-erkek eşitliği konusunda düzenlemeler yapılmalı..