kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Günlerdir susuzlukla boğuşuyorlar

Yeni Haber
Mamak'ta bulunan Akşemsettin, Şahintepe,General Zeki Doğan, Ege ve Doğukent mahallelerinin sakinleri, yaklaşık 2 haftadır su alamıyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 9 Ağustos Perşembe gününden itibaren şebekeye su pompalandığını, suyun tüm yerleşim birimlerine en geç 24-36 saat içinde ulaşacağını duyurmasına rağmen Akşemsettin, Şahintepe, General Zeki Doğan, Ege ve Doğukent mahalleleri hala suyun yolunu gözlüyor.

Çeşme ya da kuyu başlarında ''telef'' olduklarını belirten Akşemsettin Mahallesi sakinleri, artık ''yüksek kottan dolayı su çıkmıyor'' bahanesini bir ''aldatma'' olarak gördüklerini, söz konusu mahallelerin su alamamasının ''düşündürücü'' olduğunu ifade ettiler.

''Çocuklarıyla gece saatlerinden sabaha kadar çeşme başlarında beklediklerini'' anlatan vatandaşlar, ''Barajlarda su olduğu söyleniyor. İnsanlar bunu ASKİ'nin günlük içme suyu çizelgelerine bakarak söylüyorlar. O zaman bize niye su verilmiyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı'' dediler.

Ankara'nın söz konusu mahalleler dışında kalan tüm yüksek kotlarına su ulaştığı haberini aldıklarını anlatan vatandaşlar, ''Sayın Gökçek, ya suyumuzu versin ya da çeksin gitsin. Bu nasıl bir Büyükşehir belediyesi ki yüksek kot engelini aşıp da bize su veremiyor. Bu kadar acizlik olur mu? Biz günlerdir milletin çeşmesinden şakır şakır akan suyu izliyoruz. Bu yazın sıcağında 4 günde bir yıkanabiliyoruz. İnsanlara reva mı bu?'' diye konuştular.

ANKARA'DAKİ SU SIKINTISI

Keçiören Belediyesi, vatandaşların su sıkıntısını gidermek için, 20 tankerle, 30 ayrı noktada su dağıtımı yapıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, su kesintilerinin halkı zor durumda bıraktığını, ana borularda meydana gelen patlama nedeniyle, vatandaşların bir haftadır su alamadıklarını kaydetti.

Tankerlerle su dağıtımının yaşanan sıkıntı sona erene kadar devam edeceğini Altınok, vatandaşların mağdur olmaması için, 20

''KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NİN TANKERLERİ DEVAMLI OLARAK KUYU SUYU TAŞIDIĞI İÇİN HİJYENİK DEĞİLDİR''

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi'nin tankerlerinin devamlı olarak kuyu suyu taşıdığı için hijyenik olmadığını iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Keçiören Belediyesi'nin ''su dağıtıyorum'' diye medyada şov yaptığı savunuldu. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Parkları, gece yarıları şebeke suyuyla sulamasınlar. Daha geçtiğimiz hafta içinde Ovacık'ta yaptıkları toplantıda, bütün işçilere saat 23.00'ten sonra 'kim ne yazarsa yazsın, sulama devam edecektir' diyenlerin, halkın susuzluğu üzerine siyaset yapması en çirkin olaydır.

Ayrıca Keçiören Belediyesi'nin tankerleri devamlı olarak kuyu suyu taşıdığı için hijyenik değildir ve kuyulardan su alarak dağıtmaktadır. Bu da Keçiören'de salgın hastalıklara neden olur. Keçiören'de belediye, halkın suyu ve sağlığı ile oynamasın.''

(AA)