kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Egemen Bağış

'Batı İslam dini ile radikalizmi ayırmalı'

A.A
AKP İstanbul Vekili Egemen Bağış, Kanada'da bir gazetedeki yazısında, İslam'ın hoşgörülü ve makul boyutlarının Batı'da destek görmesini istedi..
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanı Egemen Bağış, İslam'ın hoşgörülü ve makul boyutlarının Batı'da destek görmesini istedi. Bağış, Kanada'da yayımlanan Winnipeg Free Press gazetesinde yer alan mektubunda İslam'daki hoşgörü anlayışına değindi. İslam hoşgörüsünü Batı'da, Kanada'da ve diğer ülkelerde teyit ve destek görmesi gerektiğini belirten Bağış, yazısında, "Batı ülkelerindeki Müslümanların dışlanmaması gerekiyor. Batı, İslam dini ile radikalizm arasındaki farkı görmelidir. Batı, dünyada şiddete karşı olan ve çoğunluğu oluşturan Müslümanları kucaklamalıdır'' ifadesine yer verdi.

'AKP LİBERAL BİR PARTİ'
Bağış, yazısında şu görüşlere yer verdi: "22 Temmuz seçimleriyle Türk seçmeni AK Parti'yi yeniden iktidara getirmiştir. Bazen, 'İslami kökenli' ya da 'İslamcı' gibi yanlış sıfatlarla anılsa da, AK Parti, Türkiye'nin liberal demokratik özgürlükler ve piyasa ekonomisi tercihini ve arzusunu yansıtan bir merkez partisidir. Türkiye'nin bu deneyiminin devamı, Müslüman dünyasının bundan sonra radikalizme mi, yoksa uyuma mı yöneleceğinin belirleyicisidir. Türkiye'nin yolu medeniyetler çatışmasına çözümdür.'' Yazısında "Batı global teröre karşı mücadelede müttefiklerini dışlamamalıdır' düşüncesinin doğru olduğunu'' belirten Bağış şunları söyledi: "Türkiye, K. Irak'taki terör yuvalarının dağıtılması için ABD'nin işbirliğini beklemektedir. Türkiye, global teröre karşı mücadelede kararlıdır. Aynı kararlılığı ABD'den de bekliyoruz."