kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mağaradan 13 saat sonra kurtarıldılar

Alp ARBAK / MERKEZ
Bodrum'da alkollü olarak girdikleri mağarada kaybolan iki kişi, gazetecilerin ısrarlı takibiyle kurtuldu. Ekiplerin 13 saat sonra bulduğu kazazedeler "Yeniden doğduk" dedi..
Bodrum'da önceki gece Proguy 2 adlı gezi teknesinin sahibi Halikarnas Tekne Kooperatifi Başkan Yardımcısı 37 yaşındaki Neşet Arıkoğlu, teknesine müşteri olarak binen üç kişi ile bir süre alkol aldıktan sonra saat 02.30 sıralarında Karaada'ya gittiler. Arıkoğlu ve üç müşteri burada tekneyi bırakarak, saat 19.00'dan sonra giriş yasak olan çamuru ve ılıcası ile ünlü Karaada Mağarası'na girdiler. Ancak kaptan Neşet Arıkoğlu ile Ankara'dan Bodrum'a tatile gelen 20 yaşındaki Mesut Doğan Tatarhan, içinde bir çok oda ve galeri bulunan 40 metre genişliğindeki mağarada kayboldu.

BİRBİRLERİNE SARILDILAR
İki saat sonra tekneye dönen diğer 2 kişi Tatarhan ve Arıkoğlu'na ulaşamayınca durumu Sahil Güvenlik Ekipleri'ne bildirdi. Sahil Güvenlik Ekipleri tüm çabalara rağmen kayıp 2 kişiyi bulamadı. Bu arada bölgeye giden gazeteciler ısrarla yetkilileri arayarak yardım isteyince, bölgeye saat 14.00'te Bodrumlu profesyonel dalgıçlar geldi. Bu sırada Marmaris'ten 7 kişilik bir AKUT ekibi de bölgeye ulaşarak mağarada çalışmalara başladı. Mağara dışında ise yaklaşık 40 kişi endişeli gözlerle kurtarma çalışmalarını izleyip, yardım etti. Ekipler uzun süren çabalar sonucunda mağaranın içinde Tatarhan ve Arıkoğlu'nu ısınmak için birbirine sarılmış halde beklerken buldu. Ekipler, ilk olarak su verdikleri Tatarhan ve Arıkoğlu'nu yarım saat süren bir uğraş sonucu dışarıya çıkardı. İki kişinin 13 saat sonra kurtarılması, mağara dışında endişeyle bekleyenlerin sevinç gösterileri yapmasına yol açtı. Mağarada fazla ilerleyince yollarını kaybettiklerini belirten Arıkoğlu, "Sanki dünyaya yeniden geldim" dedi. Yaşama umudunu kaybettiğini ve ölümü beklediği sırada ekiplerin sesini duyduğunu söyleyen Tatarhan ise "Tam bayılmak üzereyken kurtarma ekipleri ulaştı. 13 saat 13 yıl gibi geldi. Yaşadığıma inanamıyorum" diye konuştu. Akut Marmara Sorumlusu Tolga Gözen de "İçerdeki kişiler ile ses teması sağladık ve onları kurtaracağımızı söyledik" dedi.